UA | RU
Контактна інформація
Київ

ТЕСТ НА ДОВГОВІЧНІСТЬ ВОДОНЕПРОНИЦЮВАНИХ НОШОК

У рамках конкурсів та акцій, що проводяться нашим сайтом, ми отримали велику кількість відгуків та звітів про використання шкарпеток.

Але експерти, яким дісталися водонепроникні шкарпетки, не зупинилися на одному відгуку. І поставили собі завдання, скільки ж витримають водонепроникні шкарпетки. Випробовувалися шкарпетки у складних погодних умовах, на річках та в полях на надійність та комфортність.

Надаємо Вашій увазі звіти по всіх шкарпетках.

Конкурс проводився на форумі uahunter – гілка з відгуками авторів та коментарями відвідувачів тут. Самі звіти "без води" читайте нижче.

DexShell Trekking:

Перші враження

З перших хвилин нашого "знайомства" вони відразу пішли у справу.
Багато хто вже знає що живу, я, у сільській місцевості де все життя на ногах. На день по 8-10 годин, а то й більше, доводиться ходити. Це і робота, і господарство, і, звичайно, полювання. Ну, ось уже півтора місяці я їх не знімаю. Ні, звичайно образно. Відпочивають вони лише вночі та коли сохнуть.

Де я тільки в них не лазив... І по полях, і по господарству, і на свердловину, і в гості на свята...

Не рвуться, з%*?ко, не протираються…

У різному взутті, від галош і до парадних черевиків. Усі витримують…

Воду тримають. У чому я не сумнівався…. А ось загробити їх не можу… У перші у мене таке… Звичайні за пару днів у дірах… А то й швидше…

Гузинка щільна. Навіть дуже. Спочатку сильно ноги перетискала але потім її попустило. Але дотримується чітко. Жодних сповзань у чоботях.

На ходове полювання принадність, але як зупинився біля нори, холодніє в ногах... Тільки пішли до іншої - як на грубці. Нога завжди суха.

Загалом – продовжую з них знущатися. Як здохнуть, відпишуся.

П.С. Тим, хто сумнівається в надійності. Даремно, вони таки бронебійні.

Півтора місяця

Мої не найтепліші. Мої найміцніші. Для гірського туризму пишуть.

Я цю проблему вирішив ще однією парою простих шкарпеток. Якщо знаю, що треба буде постояти, одягаю під\або на ще щось.

Але чисто ходити та їх одних достатньо. Ось ще у морози перевірю. Наскільки вони можуть у мінус працювати.

Я ось прикинув щопівтора місяці ходьби в побуті та на роботіце вже цілий сезон чисто на полюванні. Тобто на повний сезон полювання можна гарантувати. Але це ще не все. Вони ще як нові. Вбиватимемо їх далі. Вже самому цікаво коли вони помруть…

Другий місяць

У позаминулі вихідні, -1-+1, відходили чудово. Вода вся зовні шкарпетки.

У ці -16, холодно. На ходу ще добре але тільки став над норою-капець. І не допомагає додатковий носок у середину. Воно й зрозуміло, чи не для морозів вони. Та й «утопити» їх у такий мороз не реально.

Закінчується другий місяць повсякденного знущання. Дірок немає. Як були щільними, так і залишилися. Чи не вмирають, з%*?ко…..

DexShell Coolvent:

Перше випробування:

Зізнаюся, хотів взяти на випробування теплішу і, відповідно, більш «зимову» модель шкарпеток, що не промокають. Адже на сайті інтернет-магазину, що запропонував цю новинку на тестування, про DexShell Coolvent повідомляється: «Шкарпетки для осінньо-весняного використання, менш тепла, ніж інші моделі, незважаючи на те, що внутрішній шар практично повністю з вовни». На інших мережевих ресурсах модель була позиціонована ще жорсткіше: Coolvent рекомендують використовувати тільки (!) навесні та восени.

Це насторожило. Адже я припускав, що настануть морози, і шкарпетки саме цієї моделі виявляться холоднуватими, а ноги у мене – «чорнобильські», мерзлячі. Тест міг вийти необ'єктивним. Але вийшло, як вийшло. До того ж, погода стоїть зовсім не зимова, швидше – пізньоосіння. Саме для цієї моделі.

Напередодні виходу в поле (треба було «топтати» зайця) довго вибирав, у якому б взутті піти. Зупинився на стареньких шкіряних мисливських (демісезонних) берцях із застібками вище щиколотки, на гомілки, які юзаю вже, напевно, років 12. Берці зручні, але в останні кілька років вони стали пропускати воду, тому використовую їх рідко, лише за прогнозу на ясну погоду . А тут, розсудив, вони доречні: якщо потечуть, то шкарпетки себе і покажуть.

Пробне взуття - шкарпетками DexShell Coolvent - показало, що шкарпетки тонкуваті для моїх розтоптаних берців-стариків. Довелося натягувати на них зверху тонкі вовняні шкарпетки, щоб ноги «сиділи» у взутті щільніше, а не бовталися, як… квітки в ополонці. Вирішив, що на якості тестування це не позначиться – вовняна шкарпетка, як відомо, воду не тримає.

Про всяк випадок перестрахувався, взяв із собою ще одну пару взуття, новіше і надійніше, плюс традиційний набір - пару термоносків і пару вовняних. Вирішив, що нехай полежать у багажнику, щоб тестування у разі негативного результату не зіпсувало мені полювання. Забігаючи наперед скажу: не знадобилося.

Напередодні дня полювання, у суботу, весь день і всю ніч дощувало. Тому в поле ми не пішли, за такої погоди зайця витоптувати – погана справа. Лежить міцно. Хіба що треба наступити. А даремно мокнути нікому не хотілося. Але у неділю погода встановилася погожа. Причому дощ припинився ще напередодні ввечері, а в ніч на неділю в угіддях навіть був заморозок на ґрунті, – коли прибули на місце, низька трава на відкритих ділянках була у склі, а висока – в інеї. Температура з 8.30 ранку – близько 0 градусів. Вдень піднімалася до +3.

Бродити довелося багато, до стану «відвалюються ноги». Ходили пересіченою місцевістю з 9.00 до 15.20. Більшу частину часу, поки трохи не просохло, по багатому мокроті. Берці намокли і поважчали вже через перші 10 хвилин витоптування. Все чекав, коли почну відчувати протікання, сподіваючись, що коли вже цьому судилося статися, то нехай станеться, коли ми ще недалеко від машини відійдемо. Щоб можна було без особливих турбот швидко повернутися і перевзутися. Але чекав марно.

На час короткого привалу з перекусом – о 12.30 – відсутність будь-яких відчуттів вологості в ногах вже відверто інтригувала. Хотілося якнайшвидше роззутися і подивитися, що там? І ось він - перший момент істини. Знімаю берці. Мокрі наскрізь. Не хлюпають ще, але все ж таки. Вовняні шкарпетки – те саме. Волога відчувається і на зовнішній стороні шкарпеток DexShell Coolvent. Але всередині, як і ноги, – сухі! Загалом, ногам було тепло, сухо і комфортно. До того ж, ніде й ніщо не натирало та не жало. Шви майже не відчуваються навіть під час обмацування, а нога їх не «чує» взагалі.

Після перевірки стану взуття та шкарпеток близько півгодини обідали. Чекав, як покажуть себе шкарпетки у мокрому взутті за відсутності руху. Зазвичай у мене в таких випадках і за такої температури ноги мерзнуть, - якщо не надягну термоносків. Без останніх мерзнуть навіть тоді, коли взуття сухе – просто від того, що шкарпетки при ходьбі до привалу зволожуються від поту. Але не в цьому випадку. Мембрана DexShell відпрацювала чудово: воду зовні не пропускає, піт виводить. Нога – «дихає».

Словом, перший етап випробувань у поєднанні з шкіряними берцями, що промокають, носки DexShell Coolvent витримали на тверду п'ятірку за п'ятибальною системою. На черзі тестування з іншими видами взуття (гумового, зокрема) та при мінусових температурах.

Висновок: таки так, для використання восени у поєднанні зі звичайним взуттям DexShell Coolvent – саме те!

Тест другий. «Політ»… терпимий.

Минулої суботи у мене відбувся черговий вихід на угіддя «по хутрові». Враховуючи наявність невеликої пороші, напередодні вкритої ріллі і сухостійних трав пусток і ярів рідким сніговим покривалом, а також враховуючи деяку суперечливість метеопрогнозів на різних інтернет-ресурсах, цього разу шкарпетки DexShell Coolvent застосував у поєднанні з гумовим. Але не вгадав. Треба було брати зимові берці на хутрі.

Цього дня темпертаура вище за мінус 3 градуси не піднімалася. А зранку загалом мінус 6 було. Плюс вітерець, що пробирає… А приятель із місцевих мисливців, з яким у поля домовилися разом іти, запізнювався. Чекав на нього за селом, в обумовленому місці, хвилин 20. І пошкодував, що в «гумках» пішов. Вони, самі знаєте, як «гріють», а тут ще… Загалом, шкарпетки Coolvent практично підтвердили, що виробник не брехав: ця модель шкарпеток явно не для мінусової температури. Поки не почали топтати поля, і ноги не розходилися, - підмерзали вони порядно. І пізніше на нетривалих привалах-перекурах зауважив: більше п'яти хвилин «кулвенти» у такому взутті збереження тепла ногам забезпечити не можуть. Т. е. поки активно рухаєшся - почуваєшся нормально, але постоїш трохи, і ноги починають підмерзати. За нижчої температури, думаю, ці шкарпетки взагалі не годяться. Особливо таким, як я, з порушенням кровообігу у нижніх кінцівках.

Після повернення на дачу виявив, що в чоботях, як і слід було очікувати, накопичилася неабияка кількість конденсату. Але мембрана шкарпеток і цього разу відпрацювала на відмінно.Всередині «кулвенти» були абсолютно сухими.

Тест третій. Однак, непогано!

Учора полювали на лисиця. З 8-00 до 15-30. Температура – мінус 3 градуси, періодично йшов сніг. «Трясли» очерети та чагарникові зарості на луках. Рухатися довелося багато, стояти/сидіти мало. Взуття – порівняно нові мисливські берці на овчині (раз 8-9 на полювання одягав протягом останніх 2 років). У «Кульвентах» почував себе в цьому взутті дуже комфортно.

Приблизно о 13-30, перебираючись в одному місці через острівець рогозу між двома озерцями, куди йшов найсвіжіший лисий слід, не вгадав під снігом тонкий лід і провалився правою ногою на всю висоту берця. Миттєво відчув, як намокла штанина, і хоча я досить швидко витяг ногу з води і по купах дістався до тверді, майже відразу ж зрозумів, що постраждала не тільки штанина: холод «потік» униз, усередину берця. Майже одразу похолоднішало і в області підйому, – просочилася вода в районі «язичка». Однак похолодало не по-жаб'ячому «мокро», з чого я зробив висновок, що носок вологу до шкіри ноги не допускає. І тому перші неприємні відчуття я вирішив перетерпіти та подивитися, що далі буде. Розсудив так: якщо вже стало реально промочити взуття, то хоча б з'ясую, чого чекати від носка в таких умовах.

У результаті успішно полював до самого від'їзду. Причому, вже досить скоро, хвилин через 15 після того, як провалився, відчуття холоду зникло геть-чисто, і про мою помилку нагадували лише дві речі: правий черевик став помітно важчим за лівий і якийсь незвично «м'який». В іншому все було ОК: термобілизна під штаниною і носок DexShell Coolvent відпрацювали чудово, нога не замерзла! Щоправда, майже весь час довелося ходити, зупиняючись лише для короткочасних – на 2-3 хвилини – «тактичних» нарад із товаришами з охотколективу та кількох колективних перекурів.

Приїхавши додому, дослідив взуття. Черевик-"утопленник" промок не повністю. Мабуть, далося взнаки те, що мені вдалося досить швидко витягнути ногу з води. Мокрими всередині виявилися «халява» від верху до п'яти, язичок, а також устілка від п'яти до середини стопи. Далі – сухо. Зовнішня поверхня «кулвента» в місцях, що торкалися мокрого хутра берця, також була вологою. Але на нозі це аж ніяк не позначилося!

Загалом, у порівнянні з попереднім, другим за рахунком тестом, шкарпетки DexShell Coolvent показали себе чудово. Висновок: якщо активно рухаєшся, то в цих шкарпетках при невеликому морозці навіть у промоклому взутті цілком «жити можна».

Вразило.

Тест останній. Невтішний. Але й не песимістичний

Мої шкарпетки DexShell Coolvent промокли! Наскрізь!

Сталося це минулої суботи. Коли виїжджали вранці, температура була нижчою за нуль. Потім, коли приїхали на місце, посипався рідкісний сніжок, потім посилився, потім з дощем... І так мінімум півдня. Сніг на полях і луках лежав мокрий, що наситився водою. Температура вдень за автомобільним термометром – +1-+2. Через півтори-дві години у моїх мисливських берцях (які на цигейку) вже буквально хлюпало. До моменту від'їзду я вже виразно відчував, що ноги не тільки мерзнуть, а й плавають.

Вдома «розтин» показало: «непромокальна» функція шкарпеток закінчилася. Причому зовні «кулвенти» ніяк не змінилися. Навпомацки тільки тканина в районі п'яти здається дещо тоншою, а в усьому іншому – як нові. Ніде ні діроки, ні протертості. Не знаю, що сталося, і чомусь ось так раптом. Але факт є фактом.

До речі, відчувати, що шкарпетка перестала тримати воду (там, у полі), почали саме п'яти. Можливо, там мембрана і «скінчилася». Але чому одночасно на обох шкарпетках? Слабке місце?

<

Підводжу підсумок: до моменту першого протікання шкарпеткивитримали 7 мисливських днів (ходове полювання) та одну рибалку (загалом, за найскромнішими розрахунками, пройдено в них< strong>не менше 130 км), вони перенесли чотири прання (прав вручну у воді з температурою нижче 40 градусів, господарським милом, не віджимав, після прання - підвішував над ванною, щоб «стікали», сушив за інструкцією).

Тепер вважаємо «економіку». Вартість цієї моделі шкарпеток в інтернет-магазині www.fonarik.com – 217 грн. Плюс вартість пересилання (припустимо, «Автолюксом»). Виходить щось у районі 235 грн. Ділимо на 8 «бойових виходів», отримуємо трохи менше 30 грн. плати за «сухі ноги». Чи багато це чи мало? І чи варто шкірка вичинки? Судити вам, колеги.

Я свою думку склав, і не бачу сенсу її приховувати – все одно кожен сам визначиться, чи потрібно це йому чи ні. Так от, ІМХО, - ціна «сухості ніг» протягом 8 днів інтенсивного використання цих хитрих шкарпеток цілком прийнятна. Якби ще напевно знати їхній ресурс, щоб не «попадати» під несподіване намокання, а своєчасно замінювати на нові, – було б взагалі чудово.

Не впевнений, що по шкарпетках, що тестувалися мною, можна виносити остаточний вердикт щодо «живучості» моделі в цілому (може, я чогось не врахував, або саме в цій парі шкарпеток був якийсь дефект, якого не будує в інших парах ), але для початку все-таки можна прийняти результат мого тестування як точка відліку – 8 виходів.

За цим і кланяюся!

DexShell Thermlite:

Ця модель підходить для активного відпочинку взимку, в дощ та сніг. Є чорними шкарпетками з манжетом оливкового кольору. Зовні виглядають як звичайні симпатичні шкарпетки, зсередини – як в'язані вовняні, тільки шерсть допрацьована, не колеться і не шкутильгає. Відчувається, що зроблено акцент на практичність при носінні.

Вигляд зсередини:

Перше враження

Шкарпетки виглядають якісно всередині та зовні. Трохи незвично спочатку відчувати мембрану між внутрішнім та зовнішнім шаром. Але потім після використання, коли зрозумієш ефект від цієї мембрани, незвичне відчуття змінюється на відчуття надійності та наявності захисного шару, який захищає ногу. Шкарпетки м'які, але не надто. Відчуття - на нозі сидить, як флісовий термоносок, тільки щільно і не ковзає, на відміну від флісу. Роззувшись і залишившись у шкарпетках DexShell, нікому з оточуючих і на думку не спаде, що на Вас спеціальні теплі водонепроникні термошкарпетки, якщо Ви, звичайно, про це не скажете. Виглядають пристойно і сидять на нозі відмінно.

Середній прошарок є водонепроникною та повітропроникною мембраною. Чудова якість забезпечує шкарпеткам 100% вентиляції та водонепроникності. Вони щільно прилягають до ніг та гріють.

Розмір ноги у мене 43, модель шкарпетки вибрав L 43-46?, хоча хтось радив брати менше. Сіли ідеально!

Спершу одягнув і ходив кілька годин. Щільна, на перший погляд, гумка, покликана не пропустити набирання через верх, сиділа комфортно і не тиснула. Тепло і сухо, м'яко.. загалом дуже приємно було ходити по квартирі

Звичайно, через пару годин був тест – ми зібралися всією родиною, принесли тазик із холодною водою, поставили на підлогу і я в нього став обома ногами.. Сухо! Всі вже чекали подивитися, як намокнуть мої ноги, але цього не сталося! Від холодної води тільки відчувалося похолодання (як в осінніх черевиках стати на лід), але це нормально, вода була крижана. Простояв хвилину, дві, п'ять. Сухо! Десять... потім зрозумів, що вони все одно не намокнуть хоч годину стій і вийняв ноги. Зовні носок - як мокра тканина, всередині - як сухий вовняний носок. І візуально та тактильно. Чи слід розповідати, що після цього ще кілька людей зняли з мене шкарпетки і по черзі в них залазили в тазик з водою. Було смішно Шкарпетки всередині залишалися сухими, що мене тільки порадувало! /p>

Я вирішив бути схожим на носках пару днів. У дуже щільні замшеві осінні черевики Geox шкарпетки увійшли без проблем, зникло відчуття вогкості. шкарпетки всередину вологу не пропускають. Ногам було комфортно і на вулиці та в приміщенні, нога не потіла і ніколи не була сирою, принаймні відчуття було приємне. Три дні проносивши без прання в побуті (чого не зробиш заради якісного тесту) не помітив жодних змін. Запаху стороннього не було, наче шкарпетки тільки одягли.

Вирішив випрати.

Я насамперед прочитав інструкцію про застосування та догляд. Шкарпетки краще прати вручну, вивернувши навкруги, тому що зовні вони воду все одно не пропустять сильно терти не потрібно, віджимати треба акуратно, т.к. усередині знаходиться шерсть (або щось дуже близьке і дуже схоже на натуральне), вона дуже тепла, але волокна треба берегти – довше прослужать. Сушити вивернутими навиворіт на гарячій батареї. Сохнуть відносно швидко. Після прання шкарпетки залишилися такі ж, як і раніше. Чи не сіли, форму не поміняли.

Перша вилазка на полювання

Вдягнув шкарпетки із звичайними черевиками, доїхав дві години в машині на місце полювання, перевзув у гумові чоботи і пішов на фазана. Температура була близько 0. Ходили цілий день. Чи варто говорити, що після приходу побачив, що у чоботі було мокро і сиро, а цього не відчував при ходьбі, т.к. у шкарпетках DexShell Thermlite було сухо та тепло. Звідси висновок - шкарпетки гріють і виводять природну вологу від ноги назовні, при цьому нічого не відчуваєш, тільки комфорт. Гумові чоботи допомогли розкрити відмінні властивості носка виводити вологу зсередини назовні, при цьому не впускати її назад. Я про всяк випадок брав із собою звичайні термошкарпетки, але вони, на мою радість, так і не знадобилися.

Товариш у забродах після приходу з полювання відразу почав віджимати і сушити свої шкарпетки, поки я хвалився своїми DexShell Thermlite. І, як у рекламі Аріела, можна було побачити різницю на власні очі. Поки я «грівся» і їв буженину з моченим помідором, Вова стояв босоніж біля грубки і сушив свої звичайні шкарпетки. Я не міг це не сфотографувати

У них же перевзувся у повсякденні черевики та поїхав додому в машині.

Другий тест

Був в осінніх берцях бундесвер при -7 та снігу по щиколотку. Прогулявшись у угіддях близько 4 годин, все було сухо та тепло. Більше сказати нічого, т.к. всі відчуття я описав вище. Зазначу тільки, що між полюваннями я носив шкарпетки вдома і з них не вилазив. Дуже вони мені сподобалися.

Коли вступиш у крихти або воду відчуття неприємного немає, розумієш, що раніше вступив у воду, тільки мокрими слідами ззаду тебе на підлозі, але нічого стороннього не відчуваєш. нею нічого не прилипає. Тільки не подумайте, що в мене вдома такий срач, це в мисливському будиночку, в якому ми зупиняємося ночувати

Висновок:

за ці гроші, шкарпетки дуже якісні та добротні. Окрім позитивних відгуків, скажу, що тепер вони завжди під рукою. Або на ногах чи в мисливському рюкзаку! Хочу собі варіант на весну, гулятиму з собакою і спалюватиму калорії.

З повагою, amar@ua.fm!

Написати коментар
8 коментарі
Андрей
Андрейfenix.ua4 січня 2017 19:02
Теперь и себе такие закажу, только надо посмотреть что по цветам/размерам есть в наличии
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua24 січня 2017 13:11
Заказал себе пару. Буду использовать исключительно на рыбалке/охоте. Ботинки у меня не промокают, но лучше перестраховаться. Ходить или не двигаться с мокрыми ногами никуда не годится.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua1 лютого 2017 12:36
В условиях обычной носки (в городе, на даче) отлично держатся уже 2 сезона.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua7 лютого 2017 13:02
Спасибо за честный тест!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua12 вересня 2017 17:05
Ну, в принципе, согласен. Моя пара выдержала 2 сезона жесткой эксплуатации.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua19 вересня 2017 10:01
Спасибо за честный обзор!!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua11 жовтня 2017 14:43
Использую носки исключительно в городе в плохую погоду. Все отлично, не порвались, св-ва сохранили.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua16 жовтня 2017 11:03
Добрый день, уважаемые посетители!
Мы рады, что вы следите за нашим блогом! Уверены, что информация поможет Вам в выборе верного продукта!