UA | RU
Контактна інформація
Київ

Чому потрібно купити водонепроникні шкарпетки Dexshell?

Підбір гардеробу може бути стомлюючим, особливо якщо це стосується вибору одягу для активного відпочинку. Спочатку ви купуєте найкращі похідні черевики або спортивні кросівки з дихаючих та зносостійких матеріалів, потім – якісну водонепроникну куртку на холодний сезон та кельму на літо, а в кінці справа доходить до шкарпеток.

Мембранні шкарпетки здаються незначною дрібницею, але тільки до того моменту, як мандрівник не виявиться віч-на-віч з негодою. Цей аксесуар здатний виконувати кілька важливих функцій, які не можуть забезпечити прості шкарпетки:

  • захист ніг від вологи та бруду;
  • підтримка ключових м'язів стопи та гомілки;
  • збереження сухості шкіри навіть при активному русі;
  • захист від холодного вітру.

Але вибір шкарпеток для активного відпочинку може збивати з пантелику, тому що матеріал і показник водонепроникності можуть сильно відрізнятися, що створює відчутну різницю в ціні. Тому у багатьох виникає питання: чи є сенс купувати водонепроникні шкарпетки Dexshell, якщо в гардеробі вже є пара якісного трекінгового взуття? Відповідь – так, і нижче ми розповімо про причини.

Принцип роботи водонепроникних шкарпеток

Наші нові покупці часто ставлять питання: чи справді непромокаючі шкарпетки Dexshell є водонепроникними, чи це звичайний маркетинговий хід? Компанія Dexshell приділяє особливу увагу здатності своїх виробів ефективно боротися з вологою, тому ми даємо 100% гарантію, що шкарпетки бренду забезпечують повний захист ніг від води, незалежно від умов використання.

Ця особливість забезпечується за рахунок спеціальної технології об'єднання кількох шарів:

  • Верхній шар відповідає за міцність матеріалу, стійкість до появи дрібних зачіпок та збереження первісної форми;
  • Середній шар – водонепроникна мембрана Porelle англійського виробництва, яка є бар'єром від проникнення води всередину одягу;
  • Внутрішній шар складається з натуральних і синтетичних волокон, які мають підвищену м'якість і вбирають піт, що виділяється шкірою, щоб не дати ногам переохолодитися.

Шари об'єднані за допомогою технології Dextretch, яка запобігає розшаровуванню матеріалу при тривалому носінні та регулярному пранні. При цьому тканина не потребує додаткового нанесення гідроізоляційного шару – цю функцію бере на себе пориста мембрана.

Водонепроникна властивість одягу та аксесуарів для туризму часто оцінюють за допомогою гідростатичного тесту. В рамках тестування матеріал піддається пранню протягом 10 разів, після чого на площі 1 см² створюється тиск, який аналогічний тиску водяного стовпа на певній висоті. Результати вимірюються у міліметрах. Водовідштовхувальні шкарпетки Dexshell створені таким чином, щоб витримувати тиск понад 10 000 міліметрів. Цей показник вищий, ніж у ряду похідних наметів.

Типи непромоканих шкарпеток

Існує два типи аксесуарів для захисту ніг від води:

  • Бахіли, які одягаються поверх взуття та виготовляються з водонепроникного синтетичного матеріалу. Вони також можуть містити водовідштовхувальну мембрану.
  • Водонепроникні шкарпетки, завдяки яким нога захищена від вологи за рахунок продуманого складу та щільної посадки.

Бахіли часто використовуються велосипедистами. Цей аксесуар повністю покриває взуття і забезпечує ефективний захист ніг навіть у найгіршу погоду. Бахіли Dexshell також несприйнятливі до утворення катишків на поверхні матеріалу: він гладкий, еластичний і за нього не чіпляються колючки та дрібні гілки. Однак бахіли не підходять для пішого туризму, бігу та звичайних прогулянок, оскільки їхній матеріал не такий міцний, щоб витримувати постійне тертя про тверду поверхню.

У подорожі та на тренування краще вибирати мембранні шкарпетки, які одягаються на голу ногу. Вони пошиті за безшовною технологією, запобігаючи натирання шкіри, досить еластичні, щоб підлаштуватися під розмір стопи, і мають унікальну водовідштовхувальну властивість. Деяким моделям навіть не страшна висока температура – вони виготовлені з вогнетривких матеріалів, які забезпечують додатковий захист для мотоциклістів.

Навіщо потрібні водонепроникні шкарпетки, якщо є туристичне взуття?

Багато користувачів сумніваються у доцільності покупки мембранних шкарпеток, оскільки вже мають у гардеробі спеціалізоване взуття для туризму та занять спортом. Навіщо мені дорога пара шкарпеток, якщо мої черевики й так не пропускають воду? - Запитайте ви. На це є кілька причин.

1. Гумові чоботи, похідні черевики і навіть кросівки можуть бути виготовлені із щільних водонепроникних матеріалів, але хоч би якими якісними вони були, як тільки вода чи сніг просочиться зверху, ваші ноги наскрізь промокнуть. Для цього призначені мембранні шкарпетки, які в залежності від довжини покривають ногу до щиколотки, середини гомілки або до коліна, тим самим повністю запобігаючи намоканню ніг при попаданні води через край взуття.

Під час походу туристи часто подорожують пересіченою місцевістю і стикаються з необхідністю переходу через річки та струмки. У цьому випадку трекінговий шкарпетка гарантує, що навіть при випадковому намоканні взуття нога залишиться сухою за рахунок тонкого мембранного прошарку.

Молоді батьки знають, як важко впоратися з дітьми, які прагнуть вивчати кожну дрібницю і люблять пограти в калюжах.

Дитячі водонепроникні шкарпетки Dexshell стануть порятунком для дбайливих мам та тат, які переживають про здоров'я дитини.

2. Взуття часто рветься в самий невідповідний момент, і навіть кілька хвилин ходьби в пошкодженому черевику здатні стати причиною промокання та застуди ніг. Тому в поході або на тренуванні пара водонепроникних шкарпеток здатна забезпечити комфорт та убезпечити здоров'я навіть у критичній ситуації.

3. Ходити в мокрих шкарпетках не просто незручно – це також призводить до появи пухирів та натертостей, що супроводжують будь-який рух нестерпним болем. Звичайні шкарпетки із тонких натуральних волокон миттєво вбирають вологу та приносять багато проблем своєму власнику. Тому водовідштовхувальні аксесуари включають до складу переважно синтетичні волокна, які роблять шкарпетки водонепроникними та вітрозахисними, а також наділяють вироби теплозберігаючими властивостями. Це не означає, що такий одяг здатний гріти. Навпаки: вона перешкоджає швидкій тепловтраті та зберігає всередині комфортну температуру на тривалий час.

4. Ноги – одна з частин тіла з найактивнішим потовиділенням, і це може стати серйозною проблемою під час тривалого носіння шкарпеток. Водонепроникним носкам Dexshell (обговрення покупців підтверджують цю здатність) не тільки не страшна волога, що потрапляє на виріб зовні, – їх внутрішній шар вбирає піт і виводить його у верхній шар, зберігаючи суху шкіру протягом усього дня.

Висновок

Водонепроникні шкарпетки Dexshell – це зручний, а в деяких ситуаціях необхідний елемент спорядження, який можна використовувати під час спортивних тренувань, подорожей чи пікніків на свіжому повітрі. У зимовий період, коли мокрий сніг намагається засипатися за краї взуття, або під час літньої грози водовідштовхуючий одяг є на вагу золота і здатна не тільки забезпечити комфорт, але й подбати про здоров'я користувача.

Для лижників, сноубордистів, любителів довгих піших походів та бігунів переваги спеціальних водовідштовхувальних аксесуарів очевидні, а рибалки та мисливці оцінять гетри Dexshell з висотою до колін, які дозволяють ходити по воді без ризику промочити ноги.

Проте вироби подібного типу мають свої нюанси в експлуатації та догляді:

  • Важливо підбирати шкарпетки за сезонністю виробу. Занадто щільна модель створюватиме відчуття дебату шкіри при носінні в теплу пору року, а надто тонкий виріб не забезпечить захисту від вологи та холоду в зимовий період.
  • Внаслідок тришарової конструкції з мембранним прошарком непромокаючі шкарпетки будуть трохи товщі за звичайні вироби з бавовни.
  • Одяг з мембраною потребує спеціального догляду. Її не можна прати у пральній машині, вона не терпить високої температури води та руйнується під впливом прямого джерела тепла під час сушіння.

Водонепроникні шкарпетки можна купити в Україні в нашому онлайн-магазині Dexshell.com.ua. Ми маємо повний асортимент провідного бренду з виробництва водонепроникних аксесуарів для різних видів активного відпочинку.

Товари новини

Написати коментар