UA | RU
Контактна інформація
Київ

Як водонепроникні шкарпетки DexShell покращують відпочинок на природі

Що може бути гірше за наскрізь промоклі ноги, коли ви знаходитесь вдалині від дому? Тільки проблеми зі здоров'ям, які неминуче зʼявляються як наслідок переохолодження. Від усвідомлення таких моментів всі позитивні емоції швидко випаровуються разом з кожним кроком, чи не так? Але дієве розвʼязання цієї проблеми є — шкарпетки DexShell.

Бренд спеціалізується на створенні аксесуарів з окремим шаром у вигляді мембрани, здатної перетворити вогкість та холод на спогади минулого. Водонепроникний одяг DexShell, як щит, відштовхує від себе воду та не пропускає морозне повітря, тому ноги залишаються повністю захищеними від примх погоди.

Як це працює? Розкриваємо секрети виробництва у нашому огляді.

Як водонепроникні шкарпетки DexShell покращують ваш відпочинок на природі

Активний відпочинок насамперед асоціюється з туристичним наметом, потріскуванням багаття та мальовничими краєвидами природи, проте у разі неналежної підготовки яскраві враження здатні швидко померкнути. Любителі подорожей знають, що в польових умовах небезпека таїться в банальних речах, таких як волога у поєднанні з холодом. Намоклі ноги можуть легко зіпсувати весь відпочинок, і справа не лише в комфорті, а в загрозі для здоров'я.

Мокрий одяг призводить до переохолодження тіла та розвитку простудних захворювань. І це не кажучи про натертості та мозолі, які швидко з'являються на вологій шкірі, особливо якщо ви довго ходите з мокрими ногами.

Чому звичайні шкарпетки з бавовни чи вовни не підходять у таких умовах? Все просто: бавовняні вироби миттєво вбирають вологу, а вовняні аналоги хоч і зберігають природне тепло у вологому стані, але надто довго сохнуть, залишаючи ноги без захисту від негоди.

Ось чому водонепроникний спец одяг — екіпірування «must have» для туриста, виживальника та простого поціновувача відпочинку на природі. І водонепроникні шкарпетки є його невіддільною частиною.

Що робить шкарпетки DexShell особливими?

Специфіка мембранних шкарпеток DexShell полягає у структурі тканини, що складається з трьох шарів, кожен з яких виконує окремі функції:

  • Зовнішній: Гладка поверхня захищає від зачіпок та забруднень; щільна посадка на нозі завдяки включенню еластичних волокон.
  • Середній: Мембрана Porelle з пористою структурою не дає воді проникнути всередину, подібно до того, як працює водонепроникне покриття на тентах; збереження природної температури тіла.
  • Внутрішній: Абсорбування та відведення поту у зовнішній шар для збереження сухості; м'яка фактура запобігає подразненню шкіри під час її тривалому контакту з тканиною.

До того ж не варто недооцінювати дрібні особливості крою. Наприклад, еластичні манжети не дають тканині скочуватися по нозі, у такий спосіб захищаючи від болючих мозолів, водночас ущільнювальні вставки в області пальців і п'ят підвищують зносостійкість виробів при постійному терті об стінки взуття під час ходьби та бігу.

В результаті ми отримуємо практичні та функціональні вироби, які «працюють» у різних напрямках:

  • Захист від вологи. Калюжі, дощ та сніг більше не є загрозою для сухості ніг завдяки мембрані. По суті, це дуже тонка плівка з мікроскопічними порами, розмір яких занадто малий, щоб крізь них просочилася вода, але достатній для циркуляції повітря. Мембрана найбільш ефективна у перші 8 годин прямого контакту з вологою. Це означає, що протягом зазначеного періоду часу ноги у шкарпетках будуть сухими на 100%, навіть якщо водонепроникна тканина буде занурена у воду.
  • Терморегуляція. Хіба шкарпетки вміють регулювати температуру тіла, адже це лише тканина? Так, і цій можливості вироби зобовʼязані багатошаровості матеріалу. У спекотну погоду шкарпетки дозволяють повітрю вільно циркулювати, проникати у внутрішній шар і запобігати зайвому потовиділенню стоп, а під час зниження температури повітря природне тепло утримується всередині завдяки щільності плетіння ниток.
  • Підтримка м'язів. Звичайно, шкарпетки DexShell не можуть зрівнятися з якістю компресії спеціалізованих виробів. Проте щільність прилягання аксесуарів забезпечує достатню підтримку м'язів, щоб уникнути неприємностей у вигляді розтягувань під час руху. І чим щільніше вироби, як шкарпетки DexShell Overcalf, тим кращий ефект.
  • Відведення поту. Якщо ноги все-таки спітніли, надлишки вологи відводяться з внутрішнього шару до зовнішнього, де вона випаровується під впливом навколишнього середовища. Ця властивість тканини також має антибактеріальний ефект, адже грибки та бактерії не можуть розмножуватися у сухості. Як наслідок, шкіра та нігті залишаються здоровими та без неприємного запаху.

Водночас бренд піклується й про різноманітність дизайну одягу, що виготовляється. Наприклад, для маленьких любителів подорожей є окрема категорія аксесуарів, виготовлених з упором на гіпоалергенність, а для дорослих призначений широкий модельний ряд для розмірів ноги від 38 до 49.

В асортименті широко представлені шкарпетки чоловічі в класичних, стриманих відтінках, які підходять під будь-який гардероб: не тільки під спеціальне екіпірування для подорожей, а й під повсякденний одяг для міських прогулянок.

Також доступні безліч моделей різної висоти з яскравими акцентами в області манжет, областей п'ят та пальців. Ці вироби частіше інтерпретуються як шкарпетки жіночі.

Запатентовані технології для довговічності та комфорту

Комбінація функціональних матеріалів — не єдина особливість одягу DexShell. Основна «магія» відбувається під час з'єднання трьох шарів воєдино, в основі чого лежать кілька технологій, запатентованих компанією:

  • Dextretch. Щоб тканина не розшарувалась під час носіння та прання шкарпеток, її шари міцно скріплюються шляхом мікроточкового з'єднання. Це не означає, що вироби можна терти та скручувати (не слід забувати, що мембранний прошарок є чутливим до механічних пошкоджень у разі неправильного поводження), проте ймовірність розшарування виробів зводиться до мінімуму, навіть при регулярному носінні.
  • Dexfuze. Збереження еластичності тканини з урахуванням її щільності — завдання «із зірочкою». Бренд вирішив її, впровадивши метод ламінування шарів із їх скріпленням у точках, розташованих у шаховому порядку. У такий спосіб матеріал все ще може розтягуватися в чотирьох напрямках для зручного надягання та зняття одягу, проте не розпадається на шари під час навантаження.


Але це ще не все. У деяких шкарпетках можна відзначити наявність більш щільних манжет, які є результатом застосування технології Dexlok. Використання широких манжет, що щільно прилягають до ноги, підвищує водонепроникність аксесуарів: вода просто не може перелитися через краї шкарпеток і намочити ноги. Щобільше, у травні 2024 року бренд повідомив про новий патент — удосконалення техніки створення водонепроникних манжет шляхом додавання еластичної стрічки.

Написати коментар