UA | RU
Контактна інформація
Київ

Полювання на пернатих з DexShell

Полювання-моя пристрасть. Найбільше подобається полювати на птицю, проте в цій справі потрібен особливий захист від вологи, адже доводиться багато часу проводити біля водойм або взагалі на воді. Також в осінньо-зимовий час буває намочиш ноги, а потім страждаєш до закінчення полювання. Гумові чоботи - рішення хороше, але незручне. Доводиться брати з собою змінне взуття і шкарпетки, щоб перевзуватися. До того ж, в них ти дуже незграбний, голеностоп погано зафіксований – легко можна підвернути ногу, та й пересуваєшся шумно. Ще один важливий недолік-ноги пріють і мокнуть немає від зовнішньої води, а від власного поту.

Більш зручний варіант для підтримки сухості ніг знайшов у DexShell. Ця компанія виготовляє водонепроникний одяг на основі не пропускає воду, але дихаючої мембрани Porelle (проводиться у Великобританії). Обговорення шкарпеток цього бренду знайшов минулого року на одному з форумів. Там їх розхвалювали рибалки і мисливці. Вирішив спробувати. Потім прикупив також шапка і рукавичказ принтом, виконаним по моїй улюбленій техніці Realtree MAX - 5-досконалий камуфляж для тих, хто полює на пернатих.

Переваги шкарпеток DexShell

Що сподобалося? В першу чергу, оцінив технологічність тканини, яку створює компанія. Вона має тришарову структуру, при цьому кожен з шарів виконує свою особливу задачу. Так, зовнішній-найміцніший і щільний. Він захищає проміжний шар-водонепроникну мембрану. Усередині ж знаходиться сама м'яка і приємна тілу тканина, що складається з суміші натуральних і штучних ниток. Ці три шари міцно з'єднані в єдину тканину. Складність композитного матеріалу зробила його багатофункціональним і дуже зручним.

І ось тут варто розповісти про другу важливу перевагу – особливий комфорт. Я вибрав шкарпетки Dexshell Трекінговий Зелений, які всередині складаються з суміші вовни, акрилу і нейлону. Завдяки першим двом складовим вони досить теплі, а нейлон надає еластичності і зносостійкості. Внутрішній прошарок з англійської мембрани Porelle теж виявилася дуже комфортною. Не пропускаючи воду ззовні, вона не затримує її всередині – потіти ноги не будуть, на відміну від використання гумових чобіт. І так, я вступав у воду неодноразово-шкарпетки дійсно витримували такий тест і ноги залишалися сухими. Зараз я навіть гумові чоботи беру далеко не завжди, особливо на звичайну полювання. Мені вистачає берців і шкарпеток. Навіть якщо взуття промокне – ноги залишаються сухими.

Принт Realtree MAX - 5 у DexShell

В цілому, тришарова складова-основа всього одягу бренду. Однак мені, як любителю пополювати на дикого птаха, відразу сподобалися також рукавички і шапка з камуфляжем Realtree MAX-5. Дана техніка дозволяє створювати неймовірно реалістичне зображення для того, щоб стати просто-таки невидимим в болотистих місцях. Шапка мене не раз виручала від раптово починаються і також раптово закінчуються дощів - її водонепроникність на тому ж високому рівні, як у шкарпеток. При цьому підтримується оптимальна внутрішня температура – голові ні жарко, ні холодно.

А ось про рукавичках я хотів сказати трохи більше. Їх я купував для полювання, але використовував також для їзди на велосипеді, в походах. А все тому, що вони виявилися комфортнішими, ніж очікував. Головна їхня перевага-незважаючи на водонепроникність, вони дуже гнучкі і добре триматися на руці, не сповзаючи і не соваючись (важливо при цьому правильно підібрати розмір). Для підвищення фіксації є гумовий манжет на зап'ясті. Рукавички досить високі-покривають кисть. Дуже зручний прогумований візерунок на долонях – дозволяє міцно триматися за кермо велосипеда або за рушницю. На великому і вказівному пальцях є спеціальні вставки для роботи з сенсорним екраном. Якщо вам хтось подзвонить – можна буде відповісти, не знімаючи рукавичку, що також зручно в міських умовах. Так, іноді ношу їх навіть в місті, хоча, звичайно, в полюванні вони найбільш стали в нагоді і показали свої максимальні можливості.

Підводячи підсумок, хочу сказати, що не пошкодував витрачених грошей – платив за функціонал, і він повністю себе виправдав. З одягом DexShell полювання стала приносити ще більше задоволення і менше проблем зі здоров'ям. З підвищенням комфорту зросли і результати полювання.

Сергій Науменко, рибалка і мисливець.

Написати коментар