UA | RU
Контактна інформація
Київ

Рукавички Dexshell Thermfit Neo для занять спортом та повсякденного носіння.

Онімілі від холоду руки - часта причина дискомфорту, а іноді й сильних болів, знайомих кожному велосипедисту, який не звик відмовлятися від задоволення проїхатися на велосипеді незалежно від погоди за вікном. У прагненні уникнути неприємних відчуттів, які в довгостроковій перспективі загрожують проблемами із суглобами, спортсмени вважають за краще використовувати спеціалізовані аксесуари, здатні захищати руки від впливу холоду та вологи. Однак більшість моделей даного типу мають специфічний крій і виробляються з неопрену повітронепроникного, через що вироби некомфортно носити в повсякденному житті. Компанія Dexshell пропонує альтернативу – рукавички водонепроникні Dexshell Thermfit Neo, які підходять не тільки для катання на велосипеді, але й для піших подорожей чи повсякденного носіння.

Склад Dexshell Thermfit Neo

Специфіка одягу Dexshell полягає у складі використовуваних матеріалів.

  1. Аксесуари шиються з тришарових тканин з обов'язковим прошарком у вигляді мембрани Porelle, про особливості якої ми розповімо нижче.
  2. Кожен шар складається з кількох волокон. Це може бути як синтетичні, і натуральні матеріали. Таким чином досягається ідеальний баланс між функціональністю, міцністю та зручністю виробів.

Оскільки модель Thermfit Neo розроблялася спеціально для велосипедистів, упор був зроблений на зносостійкість тканини та її здатність ефективно протистояти холоду та негоді. Ця функція покладена на шерсть мериноса, яка разом із мембраною створюють оптимальну комбінацію, що забезпечує аксесуару повну водонепроникність та достатню щільність, щоб руки не відчували холоду в демісезон.

Склад рукавичок:

Склад

Особливості

Верхній шар

84% поліаміду, 13% еластодієну, 2% еластану, 1% струмопровідних ниток

Головне завдання верхнього шару – захищати виріб від появи зачіпок та стирання тканини при тривалому терті. Поліамід відрізняється зносостійкістю та зберігає початкову форму без утворення заломів. За рахунок еластичності, що забезпечується додаванням еластодієну та еластану, рукавички щільно сидять на руці без ефекту стискання. При цьому тканина не деформується навіть при розтягуванні у 2-3 рази.

Середній шар

Мембрана Porelle

Повна водонепроникність одягу Dexshell – заслуга тонкого мембранного прошарку, що є частиною всіх виробів бренду. Porelle – мембрана англійського виробництва, яка є тонкою плівкою. Вона виступає бар'єром для вологи і не втрачає ефективності навіть за безпосереднього контакту з водою протягом усього дня. Незважаючи на специфічну структуру, мембрана не шарудить під час руху і не створює неприємний парниковий ефект усередині рукавичок – повітропроникність зберігається на оптимальному рівні для запобігання потіння рук.

Нижній шар

40% вовни мериносу, 40% акрилу, 18% поліаміду, 2% еластану

Шерсть мериносу цінується за м'якість та здатність ефективно зберігати тепло. Завдяки тонкощі вовняних волокон, тепло, що виробляється тілом, надійно утримується всередині виробу, зберігаючи комфортну температуру для тривалого перебування на вулиці холодною весною і восени. Шерсть також має антибактеріальні властивості: креатин, що міститься в волокнах, є несприятливим середовищем для життя бактерій, які гинуть при контакті з матеріалом. Акрил підвищує теплозберігаючий ефект вовни, поліамід відповідає за збереження форми виробу, а еластан сприяє щільній посадці рукавичок на руці.

Якщо порівнювати Dexshell рукавички з типовими моделями для велоспорту, продукція Dexshell виграє в м'якості матеріалу. Більшість виробників використовують щільні синтетичні тканини, які протистоять швидкому зносу верхніх шарів, але водночас роблять вироби жорсткими. Компанія Dexshell воліє зберігати баланс між довговічністю та зручністю: за рахунок використання сумішевих тканин, що поєднують сучасні натуральні та синтетичні матеріали, рукавички мають приємний на дотик виворот і ущільнений верхній шар, який запобігає появі дрібних зачіпок та потертостей. Еластична тканина також дає важливу перевагу: користувачеві однаково легко утримувати кермо велосипеда та дрібні предмети, як окуляри чи смартфон.

Доповнення у вигляді спеціальних ущільнюючих накладок у зоні подушечок великого та вказівного пальців дозволяє комфортно взаємодіяти із сенсорними екранами гаджетів без зняття рукавичок. На внутрішній стороні виробу нанесено дрібні силіконові накладки для підвищення зчеплення.


Зручність посадки

Згідно з посібником за розмірами від Dexshell, з яким можна ознайомитися під описом кожного з товарів, в якості основи береться найширша частина руки в області кісточок пальців. Перед покупкою обов'язково звіряйтеся із зазначеними розмірами – вони можуть не співпадати з розмірами інших виробників.

Відгуки про рукавички Dexshell Thermfit Neo говорять про щільне прилягання виробу до пальців, але без зайвого стискання. Під час носіння користувач може вільно згинати пальці у кулак та захоплювати дрібні предмети. Також, на відміну від більшості товстих зимових рукавичок, модель не вимагає великої кількості сил та часу для надягання та зняття завдяки еластичності шарів.

Аксесуар характеризується більш щільною посадкою в області долоні та зап'ястя. За рахунок цього мінімізується ризик вільного ковзання матеріалу по руці, що може стати причиною погіршення контролю управління двоколісним транспортом.

Ребристий манжет має помітно більшу довжину в порівнянні з класичними велосипедними рукавичками, які фіксуються в зоні човноподібної кістки. До цієї особливості доведеться пристосуватися:

  • у поєднанні з повсякденним одягом (куртки, пальто, зимові светри) манжети ховаються під широкі рукави і захищають чутливу до холоду зону вище зап'ястя;
  • при носінні разом з велокостюмом манжети потрібно фіксувати поверх вузьких рукавів.

Особливості носіння

Модель Thermfit Neo розрахована на демісезон і м'яку зиму, коли стовпчик термометра не опускається нижче за позначку -15°C. Для ознайомлення з тепловою шкалою Dexshell офіційний сайт представника бренду в Україні Dexshell.com.ua пропонує докладну інформацію в описі кожного виробу.

Важливо розуміти, що рукавички не здатні гріти. Багато покупців, які вперше знайомляться з продукцією бренду, помилково думають, що продукція може повноцінно замінити теплі рукавиці. Насправді принцип роботи одягу Dexshell схожий з термобілизною: аксесуари не гріють, а зберігають природне тепло, що виробляється тілом.

Матеріал рукавичок має відмінну атмосферостійкість: модель була протестована в умовах мінусової температури, а також пройшла випробування зануренням у воду. Виріб гідно справляється із захистом від протягів та опадів, а водонепроникність зберігається протягом щонайменше 8 годин контакту з водою.

Наявність протиковзких накладок на долоні вносить корективи в носіння рукавичок. З одного боку силікон допомагає міцніше утримувати велосипедне кермо в мороз або зливу, але з іншого – може викликати дискомфорт при довгому катанні по пересіченій місцевості, коли накладки неминуче тиснуть на чутливу шкіру рук. Тому ми радимо носити Thermfit Neo під час катання містом – для екстремальних подорожей краще доглянути рукавички з гладкою поверхнею в області долонь, як Dexshell Ultra Weather Gloves.


Підіб'ємо підсумки

Dexshell Thermfit Neo – це рукавички для велосипедистів, які одночасно можуть претендувати і на звання одних із найуніверсальніших моделей в асортименті. Незважаючи на специфічне пошиття, яке передбачає щільнішу посадку на руці, вироби ефективно захищають користувача від низки природних факторів, що негативно впливають на комфорт: холодні протяги, дощ, сніг. Рукавички залишають суху шкіру навіть при зануренні рук у воду – за це відповідає прошарок з мембрани.


Дрібні, але важливі деталі у вигляді ущільнень на пальцях для використання гаджетів із сенсорним екраном та протиковзкі вставки на долонях підвищують функціональність аксесуара. При цьому манжет, що щільно прилягає до зап'ястя, гарантує, що краплі води не проникнуть всередину виробу через край.

Позитивні якості:

  • повна водонепроникність;
  • захист від вітру;
  • м'який внутрішній шар з включенням шерсті мериноса;
  • безперешкодна повітропроникність за рахунок пористості мембрани;
  • наявність вставок для взаємодії з сенсорним екраном;
  • наявність протиковзких накладок;
  • довгий манжет;
  • щільна посадка.

Недоліки:

  • не підходить для використання в умовах екстремально низьких температур;
  • накладки на долоні можуть давити під час катання по пересіченій місцевості.

Зацікавили рукавички Dexshell? Купити оригінальну продукцію бренду можна в нашому онлайн-магазині Dexshell.com.ua лише в один клік.

Написати коментар