UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ультрамарафонець та рекордсмен України Сергій Прескорник у гостях у Dexshell.com.ua

Герої не носять плащі-деякі з них вважають за краще звичайні спортивні кросівки і рятують світ, творячи прості, але корисні для кожної справи. Сергій Прескорник - один з таких героїв з великим серцем, чиє ім'я нещодавно прогриміло на всю Україну. Більшу частину свого життя він присвячує спорту та боротьбі за екологію і нещодавно особисто побував в гостях у офіційного представництва Dexshell в Україні, щоб розповісти історію свого становлення як спортсмена, а також поділитися майбутніми планами.

Особисті досягнення

Сергій Прескорник-ультрамарафонець і перший плоггер України, який також відомий під псевдонімом»борода, що біжить". БІГ завжди був присутній в біографії Сергія: спочатку на шкільних змаганнях, потім у вузі, а після — спорт став невід'ємною частиною життя українця, без якої сьогодні він не може уявити жодного дня.

На рахунку Сергія Прескорника безліч досягнень, які звичайній людині можуть здатися немислимими:

  • були підкорені десятки тисяч кілометрів, які українець пробіг за останні роки як під час участі в спортивних змаганнях, так і власних організованих акціях;
  • від 400 до 800 кілометрів харків'янин пробігає щомісяця, щоб підтримувати себе в хорошій фізичній формі і ставити особисті та національні рекорди;
  • два забігу по Харківській окружній дорозі;
  • один забіг з Харкова до Полтави;
  • забіг з Дніпра до Харкова у вересні 2021, який на даний момент є головним досягненням українця і був офіційно зареєстрований як найдовша дистанція, яка була подолана без сну.

Ідея зробити довгий забіг з Дніпра до Харкова не прийшла до Сергія спонтанно. Вже кілька років харків'янин є лідером громадської організації»Чиста Україна", яка займається організаційно-волонтерською та просвітницькою роботою для покращення екологічної ситуації в нашій країні. Своїм забігом спортсмен вирішив привернути увагу громадськості до проблеми екології в Україні, тим самим спонукати українців більше творити і дбайливіше ставитися до навколишнього світу. Результат - 29 годин без сну або зупинок хоча б на невеликий відпочинок і 225 кілометрів з Дніпра до Харкова, які 19 вересня 2021 року принесли Прескорнику звання рекордсмена України.

Перший плоггер України

Плоггінг-ще одне захоплення Сергія Прескорника. Це молодий рух, який зародився в 2016 році в Швеції і має на увазі поєднання здорового способу життя і турботу про природу. Для цього українець регулярно виходить на пробіжки разом зі сміттєвим пакетом.. збирає сміття, яке зустрічається йому на шляху, для подальшого сортування. Дане хобі швидко переросло в повноцінну кампанію: сьогодні харків'янин разом зі своєю групою однодумців регулярно влаштовує акції для всіх бажаючих долучитися до екологічного руху. Разом з волонтерами і просто небайдужими українцями вони збирають по кілька тонн сміття по всьому Харкову за один захід і згодом відправляють його на переробку.

Секрет успіху Сергія Прескорника

За будь-якими великими звершеннями стоїть довгий і кропітка праця. Щоб досягти піку своєї форми, Сергій Прескорник присвячує тренуванням величезну частину свого часу кожен день, і це при тому, що біг не є його основним родом діяльності. Ранкові тренування перед тим, як відправитися на роботу, тренування в обід і перед сном, від 5 до 20 подоланих кілометрів за один день — все це рутина українського спортсмена, який приділяє улюбленій справі будь-яку вільну хвилину.

Однак, за визнанням харків'янина, відмінна фізична підготовка-це не єдина важлива річ, яка допомагає йому показувати високі спортивні результати. Велике значення має в тому числі і правильно підібрана Екіпіровка, яка включає в себе одяг, кросівки, а також аксесуари у вигляді шкарпеток, здатних захистити від дискомфорту найголовнішу частину тіла для бігуна — його ноги. Щоб майбутні перемоги давалися легше і плани по забігу через всю Україну втілювалися в життя, наша компанія подарувала спортсмену шкарпетки Dexshell - повністю водонепроникну продукцію, яка створена спеціально для бігунів, щоб захищати ноги від негативного впливу вологи і холоду, а також підтримувати ключові м'язи стопи і гомілки, щоб уникнути отримання мікротравм під час тривалих тренувань і забігів на довгі дистанції.

Ми були раді особисто познайомитися з Сергієм Прескорником і з перших вуст дізнатися про непростий, але такий захоплюючий шлях спортсмена на український Олімп легкої атлетики. Наша компанія бажає Сергію швидких звершень всіх далекосяжних планів і буде далі стежити за тим, як наш харківський герой біжить у своїх спортивних кросівках і вершить власну, таку важливу для всіх нас історію.

Написати коментар