UA | RU
Контактна інформація
Київ

Утеплюємося: найнеобхідніші речі для зимових подорожей

У зимовій подорожі важливо правильно одягнутися, щоб не спітніти, але і не замерзнути. Необхідно дотримуватися правила багатошаровості. Кілька шарів одягу дозволяють контролювати внутрішній клімат, створюючи комфортні умови для прогулянок, туризму, полювання, риболовлі і т.д. розуміння призначення кожного шару, дозволить підібрати одяг найбільш оптимальну відповідно до погоди і вашими внутрішніми відчуттями.


Особливо ретельно готуватися потрібно в багатоденні піші походи. Без багаття для обігріву і приготування теплої їжі, а також без відповідного спальника і каремата в цьому випадку не обійтися. Чим якісніше буде спорядження, тим комфортніше і безпечніше пройде подорож.

Одяг

Одягаючись, створюємо три шари, кожен з яких буде виконувати певне завдання:

  1. Базовий. Призначення-відведення вологи.
  2. Середній. Теплоізоляційний.
  3. Зовнішній. Для захисту від вітру, опадів, морозу.

Перший внутрішній шар створюємо з термобілизни, він призначений управляти вологістю. Під час активного походу турист потіє, а під час привалу – мерзне. Вологий одяг неприпустима, так як веде не тільки до дискомфорту, але і застуд. Термобілизна має бути якісним, відповідним холодного сезону і вашому рівню активності.

Середній шар-утеплення. Він ще далі відводить вологу, зберігає тепло, але при цьому повинен мати достатню повітропроникністю. Зазвичай використовується фліс. Чим довше його ворс, тим краще теплоізоляція. Мериносова шерсть-ще один ефективний варіант. Вона дуже легка і тепла. Теплою вона буде навіть, якщо намокне – в цьому її універсальність.

Останній шар-захисний. Головні вимоги до нього-міцна водовідштовхувальна поверхню. Покликаний також виводити конденсат, а значить, мати непоганий повітропроникністю. Залежно від особистих відчуттів туриста і погодних умов, захисний шар може бути: тонким вітро - і водонепроникним або мати утеплювач.

Не забудьте одягнути якісні рукавички. Такі є у DexShell: водо - і вітронепроникні, теплі, але еластичні. Цими ж якостями наділені шапки бренду.

Взуття

Як би комфортно не одяглися, якщо взуєте невдале взуття – проклянете весь похід. Вибирайте модель з високим берцем для надійної підтримки щиколотки. Більш надійну фіксацію голеностопа забезпечить наявність шнурівки. Підвищують якість туристичного взуття не пропускають вологу ззовні, але відводять її зсередини мембранні матеріали. Як варіант, можна використовувати шкарпетки DexShell: всі вони мають шар з поліуретанової мембрани Porelle – водонепроникної, але ефективно відводить піт.

Обов'язково зверніть увагу на підошву – вибирайте неслизьку і досить високу, щоб служила хорошим теплоізолятором. Головна вимога до верхнього матеріалу Взуття – Висока вітро - і вологонепроникність.

Спорядження

Обов'язково в рюкзаку повинні знайти місце:

  • аптечка;
  • ліхтарик;
  • сірники, запальничка або вогнево;
  • ніж, фляга для води, ємність для приготування їжі, ложка;
  • спальник з карематом і намет, якщо збираєтеся ночувати на вулиці;
  • туристична пальник для приготування їжі, якщо хочете обійтися без багаття.

В аптечку кладуть знеболюючі засоби, мазі від ударів і розтяжок, антисептик і бинт.

Професійна продукція туристичних брендів значно підвищить комфорт під час подорожей, подбає про Ваш затишок і здоров'я. Саме таким спеціалізованим речам і спорядженню віддавайте перевагу, готуючись в похід.

Написати коментар