UA | RU
Контактна інформація
Київ

Бахіли на велотуфлі Dexshell Heavy Duty Overshoes

Немає нічого гіршого, ніж холодні і мокрі ноги під час катання на велосипеді, особливо коли погода не сильно радує температурою і вологістю повітря. Любителі активного відпочинку знають, що при переохолодженні навіть теплий душ здатний принести біль у вигляді тривалого поколювання в кінцівках, але найнебезпечніше – замерзлі ноги можуть стати причиною серйозних проблем зі здоров'ям.

Досвідчені велосипедисти дотримуються правила трьох "предметів першої необхідності", які здатні вберегти здоров'я і зробити велопрогулянку набагато комфортніше:

  • крила велосипеда або Бризковики, які захищають спортсмена від бруду і крапель, що піднімаються з поверхні землі під час швидкої їзди;
  • пара шкарпеток з вовни мериноса, здатна забезпечити ізолюючий, теплий шар і зберегти тепло і відчуття затишку в ногах;
  • пара якісних бахіл, які надягають зверху на спортивне взуття і гарантують ногам сухість навіть при їзді по пересіченій місцевості.

Бахилы на велотуфли Dexshell Heavy Duty Overshoes Бахилы на велотуфли Dexshell Heavy Duty Overshoes Бахилы на велотуфли Dexshell Heavy Duty Overshoes

Бахіли на велотуфлі Калоші Dexshell для важких умов експлуатації відносяться до спеціалізованих аксесуарів, які призначені виключно для шанувальників велоспорту. Про це говорить їх спеціальний склад, властивості і дизайн, про які розповімо далі.

Склад матеріалу

Ті, хто вже знайомий з продукцією бренду, знають, що всі дихаючі непромокальні шкарпетки Dexshell виготовляються за запатентованою технологією з використанням багатошарової тканини, де ключову роль відіграє мембрана Porelle. У велобахіл Dexshell Heavy Duty Overshoes залишився прошарок з водовідштовхувальної мембрани, проте звичні шари з бавовни, еластану, акрилу та інших волокон були замінені на більш актуальний матеріал, куди входить неопрен 90% і нейлон 10%.

Дана тканина має більш шорстку поверхню, ніж аналогічні бахіли інших виробників. Це робить Dexshell Overshoes більш стійкими до стирання під час тривалого катання або при падінні з велосипеда. Ми не проводили жорстких випробувань для бахіл на міцність і не падали спеціально на асфальт, проте через кілька місяців активного носіння ми можемо гарантувати, що вироби зберігають первісну форму і зовнішній вигляд. Крім того, незважаючи на шорсткість матеріалу, до нього не чіпляються дрібні колючки і гілки.

Багато неопренові велобахіли, наприклад, від бренду Huub, мають абсолютно гладку поверхню верхнього шару, яка швидко дряпається і затирається, якщо кілька разів чиркнути по ним педаллю велосипеда. В цьому плані бахіли DexShell Overshoes мають явну перевагу, оскільки на поверхні матеріалу не утворюються зачіпки і не залишаються навіть мінімальні сліди при натисканні гострим металевим предметом.

Бахилы на велотуфли Dexshell Heavy Duty Overshoes Бахилы на велотуфли Dexshell Heavy Duty Overshoes

Дизайн велобахил Dexshell

Підошовна частина велобахіл, включаючи області пальців і п'ят, ущільнена спеціальними жорсткими вставками, стійкими до стирання. Вони виконують подвійну роль:

  • підвищення зносостійкості виробу;
  • забезпечення додаткового захисту найбільш вразливих областей ніг від пошкоджень.

Завдяки текстурованою поверхні бахіл забезпечується поліпшена чіпкість, яка важлива при їзді на велосипеді. У даній моделі ноги не зісковзують з металевих педалей і підвищується загальна безпека катання на велосипеді.

Застібка Dexshell Overshoes має вигляд блискавки, розташованої на всю довжину виробу в задній частині. Щоб бігунок не чіплявся за одяг, він додатково фіксується липучкою, яка також дозволяє щільніше зафіксувати виріб на нозі. Весь матеріал на 100% водонепроникний завдяки ультратонкій мембрані Porelle: навіть при попаданні потужного струменя води на поверхню бахіл, взуття залишається сухим, а ноги – теплими.

Манжет являє собою еластичний матеріал з силіконовою підкладкою для щільного прилягання до ноги. Шви велобахіл оброблені за спеціальною технологією, яка робить їх плоскими і еластичними. Вони не труть шкіру і не впливають на здатність виробів тягнутися, а головне – не мають стирчать ниток, незважаючи на свою простоту. Цікавим рішенням є вставка світловідбивних логотипів, які розміщені з боків бахіл. Вони виконані за допомогою друку, тому володіють більшою довговічністю, ніж приклеєні логотипи, які схильні до відшаровування.

За тепловою шкалою, на основі якої визначається сезонність одягу, Dexshell Heavy Duty Overshoes оцінюються на 3 з 5. Це говорить про універсальність моделі, яку можна носити навесні, влітку і восени. Варто відзначити, що компанія Dexshell випускає одяг з гарантією відсутності виробничого браку.

Розмір, довжина і посадка

Бренд Dexshell пропонує шкарпетки розміром від S до XL. Вибирати вироби потрібно, слідуючи розмірної таблиці, яка вказана в кожній картці товару. Це забезпечує максимально комфортну і щільну посадку велобахіл, дозволяючи виконувати виробу головну функцію-захист ніг від холодного вітру і вологи. Однак, якщо в планах надягати модель поверх чогось більш громіздкого, ніж звичайні кросівки, то краще вибрати бахіли на один розмір більше.

Незважаючи на щільну посадку, Dexshell Overshoes швидко надягають за рахунок еластичності матеріалу. З даною проблемою стикаються багато велосипедистів, особливо в холодну пору року: дрібні аксесуари складно надіти через велику кількість нижніх шарів одягу, не кажучи про те, скільки зусиль потрібно витратити, щоб зняти з себе мокрі, брудні і замерзлі речі. У бахіл Dexshell такої проблеми немає. Вони добре тягнуться і не вимагають зусиль під час надягання і знімання: все це вирішується наявністю змійки.

У багатьох бахілах інших виробників, де також використовуються ущільнювальні вставки в різних зонах, при носінні утворюються внутрішні порожнечі між пальцями ніг і тканиною. Такі моделі не тільки візуально збільшують ногу, але і можуть доставляти незручності, чіпляючись даними ділянками за педалі велосипеда. Однак Dexshell Heavy Duty Overshoes сідають чітко по нозі і зшиті таким чином, щоб не тільки не сковувати рух користувача, але і не утворювати вільних ділянок всередині виробу.

Враження після тестування

Ми вирішили випробувати бахіли на велотуфлі за їх прямим призначенням під час катання на велосипеді в середині весни, коли температура повітря коливалася в межах 0°C до 3°C.

Навіть під час мокрого снігопаду велобахіли справлялися зі своїм завданням і захищали верхню частину ноги від води і вогких протягів. Звичайно, при катанні якась волога потрапляла на краю манжетів, але всередину просочилося всього кілька крапель, завдяки щільності прилягання гумок.

Не можна не відзначити здатність матеріалу захищати тіло від протягів, оскільки велобахіли Dexshell Overshoes пропонують серйозну вітрозахист. Виробник мало говорить про цю особливість моделі, але саме вона відчувається перш за все. Верхній шар може вбирати в себе незначну кількість вологи (всередині нога все одно залишається сухою завдяки мембрані Porelle), проте матеріал залишається повністю повітронепроникним для холодних протягів ззовні, що дозволяє зберігати ноги теплими на більш тривалий час. Не зовсім зрозуміло, на скільки комфортно буде носити вироби в літній період, проте в демісезон щільність бахіл відчувається найбільш підходящою.

Вартість

Ціна Dexshell Heavy Duty overshoes виправдовує якість і міцність пошиття. А якщо порівнювати вартість бахіл з виробами інших брендів, то вона порадує своєю доступністю. Для порівняння: неопренові бахіли бренду Huub можна купити в роздріб приблизно за 45 євро, а компанія Sportful пропонує велобахіли з аналогічним Dexshell overshoes дизайном за 40 євро. Це більш ніж в півтора рази вище вартості моделі Dexshell, при тому що вона виграє в зносостійкості і міцності у своїх конкурентів.

Гідність:
  • мультисезонность;
  • щільний і зносостійкий матеріал;
  • відмінна водонепроникність і вітрозахист;
  • легко надягають завдяки застібці і еластичності матеріалу;
  • широкий вибір розмірів;
  • доступна вартість.
Недостатки:
  • верхній шар може намокати при тривалому контакті з вологою.

Товари новини

Написати коментар