UA | RU
Контактна інформація
Київ

Випробування рукавичок DexShell під час вітрильної регати «Печенізька хвиля» 2013

Нещодавно звернув увагу на торгову марку DexShell. Звернув увагу, чому? Багато хто знає, що я займаюся яхтингом (зокрема екстремальним…) і ходжу на надувному парусному катамарані, де немає ні кают, ні будь-яких зручностей. І ось оскільки погода нас не тішить більше теплими днями, стало актуальним питання про непромокаєму серію саме рукавички! Та й такі, щоб були теплі. Вітер повірте мені дуже холодний і коли в тебе мокрі руки — миттєво замерзаєш.


І ось я риючись на просторах інтернету натрапив на сайт fonarik. com де колекція DexShell представлена у повному асортименті . І ось приємною несподіванкою стало, що представники компанії DexShell люб'язно надали нашому яхт-клубу «Славутич» (м. Дніпропетровськ) тестові зразки серії, щоб ми на найближчій парусній регаті (яка буде за кілька днів) змогли оцінити заявлену революційну технологію водонепроникності.

Отже, мені прибуло на випробування:Водонепроникні рукавички DexShell ThermFit Merino Wool Gloves
Водонепроникні шкарпетки DexShell Coolvent

Поки що нічого не скажу, до використання у «бойових» умовах… Але однозначно серія досить актуальна і на велотуризмі! Думаю багатьом інформація буде корисною і я із задоволенням поділюся враженнями. Єдине, що, звичайно, я спробував під краном з водою рукавички)))) Приємно здивований був, що п'ять хвилин перебування під напором води ніяк не позначилося на сухості кисті руки. Але під краном це одне, а в реальному середовищі це інше. Так що три дні гонок на регаті (де весь день потрібно бути на борту, який весь час заливає крижаною водою) стануть чудовим тестом для цієї серії. Ще що порадувало — це приємний на дотик матеріал… був у мене страх, що будуть не кращі за гумові рукавички.



Що ж… ось і пройшли перші випробування DexShell (а саме рукавички) під час вітрильної регати «Печенізька хвиля» 2013, яка проходила з 27-29 вересня.

Розпакувавши рукавички мимоволі засумнівався у заявленій виробником водонепроникності. Звичайні вовняні рукавички на вигляд та й на дотик такі ж, хіба що досить щільні.


Приїхавши на регату, нас застала дуже холодна та штормова погода, вітер рвав поривами важкі свинцеві хмари, обрушуючи на берег хвилі такого кольору. За таких умов нам довелося збирати наше судно. Про голі руки мови не могло і бути, адже частини катамарану складалися переважно з алюмінію, тому в хід пішли рукавички DexShell. У роботі виявилися зручними і пружність матеріалу (що відповідає за водонепроникність) навіть не відчувалася.


Коли ми вийшли вранці на маршрутні перегони, ось тут все й почалося… огинаючи острів біля якого була мілина, нам довелося піднімати наш шверт ми виявили, що назбирали порядком водоростей, які заважають його повноцінно підняти… довелося мені залазити і руками знімати небажаних гостей зі шверта та вручну його підтягувати до положення «піднятий».

Всю цю процедуру я виконував у рукавичках! Була звичайно думка зняти їх і голими руками це зробити, але останній момент зважився довіритися виробнику - і довіра виправдалася! Всю частину гонки я провів із сухими руками хоч зовнішній шар рукавичок і був мокрим, але всередині було сухо і затишно. Звичайно, далі я вже всю безтурботно орудував у рукавичках з мокрими речами, не замислюючись про те, що руки будуть мокрими.

Наступні випробування підтвердили призначення серії — водонепроникні рукавички, які чудово забезпечують омфорт і сухість рук у вологих умовах!

На черзі тест - водонепроникних шкарпеток =)

Написати коментар
7 коментарі
Андрей
Андрейfenix.ua5 січня 2017 17:36
Прекрасный тест, спасибо обзорщику и "Фонарику"
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua27 січня 2017 14:17
невероятно! я не думал, что такое возможно.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua2 лютого 2017 14:24
Сложно представить, в каких перчатках было бы столь же комфортно, как и в мембранных перчатках от Декшелл.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua15 вересня 2017 16:07
Очень удачное применение !
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua20 вересня 2017 15:44
Сложно представить себе аналогичную замену перчаткам Декшел.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua21 вересня 2017 13:18
Добрый день, Виталий! Действительно, перчатки очень удобны и полезны в ситуациях когда необходимо сохранить руки сухими.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua20 вересня 2017 15:44
Сложно представить себе аналогичную замену перчаткам Декшел.