UA | RU
Контактна інформація
Київ

Огляд водонепроникних шкарпеток Dexshell Coolvent

Наш сайт Fonarik.com спільно з форумом "Полювання та риболовля" проводив конкурс на незалежне тестування водонепроникних шкарпеток DexShell.

Трьом учасникам форуму безкоштовно було видано для тестування водонепроникні шкарпетки. За одним кожного типу шкарпеток DexShell: Trekking, Coolvent, Thermlite.

Представляємо Вашій увазі звіт про шкарпетки DexShell Coolvent від досвідченого рибалки та мисливця.

Звіт написав користувач Subarit. Пропонуємо до Вашої уваги звіт без редакції, як він і був нам надісланий.

Водонепроникні шкарпетки DexShell CoolventТест перший. "Політ" нормальний!

Напередодні минулих вихідних отримав на тестування зазначені вище шкарпетки. Ось такі:

Нагадаю специфікацію:
Склад:
Зовнішня оболонка шкарпетки:
98% анти-абразивного нейлону.
2% еластану
Внутрішня оболонка шкарпетки:
80% вовни
20% поліестер
Водонепроникна, повітропроникна дихаюча мембрана. За твердженням виробника, така сама, як на більш "теплих" моделях - Thermlite і Trekking.

Зізнаюся, хотів взяти на випробування теплішу і, відповідно, більш "зимову" модель шкарпеток, що не промокають. Адже на сайті інтернет-магазину, що запропонував цю новинку на тестування, про DexShell Coolvent повідомляється: "Ношки для осінньо-весняного використання, менш тепла ніж інші моделі, незважаючи на те, що внутрішній шар практично повністю з вовни". На інших мережевих ресурсах модель була позиціонована ще жорсткіше: Coolvent рекомендують використовувати тільки (!) навесні та восени.

Це насторожило. Я ж припускав, що настануть морози, і шкарпетки саме цієї моделі виявляться холоднуватими, а ноги у мене - "чорнобильські", мерзлячі. Тест міг вийти необ'єктивним. Але – вийшло, як вийшло. До того ж, погода стоїть зовсім не зимова, скоріше – пізньоосіння. Саме для цієї моделі.

Напередодні виходу в поле (треба було "топтати" зайця) довго вибирав, у якому б взутті піти. Зупинився на стареньких шкіряних мисливських (демісезонних) берцях із застібками вище щиколотки, на гомілки, які юзаю вже, напевно, років 12. Берці зручні, але в останні кілька років вони стали пропускати воду, тому використовую їх рідко, лише за прогнозу на ясну погоду . А тут, розсудив, вони доречні: якщо потечуть, то шкарпетки себе і покажуть.

Напередодні виходу в поле (треба було "топтати" зайця) довго вибирав, у якому б взутті піти. Зупинився на стареньких шкіряних мисливських (демісезонних) берцях із застібками вище щиколотки, на гомілки, які юзаю вже, напевно, років 12. Берці зручні, але в останні кілька років вони стали пропускати воду, тому використовую їх рідко, лише за прогнозу на ясну погоду . А тут, розсудив, вони доречні: якщо потечуть, то шкарпетки себе і покажуть.

Про всяк випадок перестрахувався, взяв із собою ще одну пару взуття, новіше і надійніше, плюс традиційний набір - пару термоносків і пару вовняних. Вирішив, що нехай полежать у багажнику, щоб тестування у разі негативного результату не зіпсувало мені полювання. Забігаючи наперед скажу: не знадобилося.

Напередодні дня полювання, у суботу, весь день і всю ніч дощувало. Тому в поле ми не пішли, за такої погоди зайця витоптувати - погана справа. Лежить міцно. Хіба що треба наступити. А даремно мокнути нікому не хотілося. Але у неділю погода встановилася погожа. Причому дощ припинився ще напередодні ввечері, а в ніч на неділю в угіддях навіть був заморозок на ґрунті, - коли прибули на місце, низька трава на відкритих ділянках була у "склі", а висока - в інеї. Температура з 8.30 ранку – близько 0 градусів. Вдень піднімалася до +3.

Бродити довелося багато, до стану "відвалюються ноги". Ходили пересіченою місцевістю з 9.00 до 15.20. Більшу частину часу, поки трохи не просохло, по багатому мокроті. Берці намокли і поважчали вже через перші 10 хвилин витоптування. Все чекав, коли почну відчувати протікання, сподіваючись, що коли вже цьому судилося статися, то нехай станеться, коли ми ще недалеко від машини відійдемо. Щоб можна було без особливих турбот швидко повернутися і перевзутися. Але чекав марно.

На час короткого привалу з перекусом - о 12.30 - відсутність будь-яких відчуттів вологості в ногах вже відверто інтригувала. Хотілося якнайшвидше роззутися і подивитися, що там? І ось він – перший момент істини. Знімаю берці. Мокрі наскрізь. Не хлюпають ще, але все ж таки. Вовняні шкарпетки - те саме. Волога відчувається і на зовнішній стороні шкарпеток DexShell Coolvent. Але всередині, як і ноги – сухі! Загалом, ногам було тепло, сухо та комфортно. До того ж, ніде й ніщо не натирало та не жало. Шви майже не відчуваються навіть при обмацуванні, а нога їх не "чує" взагалі.

Після перевірки стану взуття та шкарпеток близько півгодини обідали. Чекав, як покажуть себе шкарпетки у мокрому взутті за відсутності руху. Зазвичай у мене в таких випадках і за такої температури ноги мерзнуть, - якщо не одягну термоносків. Без останніх мерзнуть навіть тоді, коли взуття сухе, просто від того, що шкарпетки при ходьбі до привалу зволожуються від поту. Але не в цьому випадку. Мембрана DexShell відпрацювала чудово: воду зовні не пропускає, піт виводить. Нога – "дихає".

Словом, перший етап випробувань у поєднанні з шкіряними берцями, що промокають, носки DexShell Coolvent витримали на тверду п'ятірку за п'ятибальною системою. На черзі тестування з іншими видами взуття (гумового, зокрема) та при мінусових температурах.

Висновок: таки так, для використання восени у поєднанні зі звичайним взуттям DexShell Coolvent - саме те!

Написати коментар
7 коментарі
Андрей
Андрейfenix.ua5 січня 2017 16:58
Сухие ноги в мерзкую осеннюю погоду-дорогого стоят
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua25 січня 2017 19:38
Уже есть перчатки этой фирмы, я ими полностью доволен. Теперь ищу носки, чтобы мне подошли.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua2 лютого 2017 12:06
Хорошая продукция. Особенно нахваливали ее знакомые рыбаки
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua6 лютого 2017 14:26
Большим плюсом кроме непромокаемости считаю дышащую структуру.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua15 вересня 2017 14:27
Внутренняя оболочка почти полностью из натурального материала (шерсть) - это хорошо!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua20 вересня 2017 15:03
А я на охоте тестировал и носки и перчатки. Продукция повела себя так как я ожидал!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua21 вересня 2017 15:26
Добрый день, уважаемые читатели данной статьи!
Внутренняя оболочка из шерсти (80%) отлично согревает ноги, при этом сохраняются дышащие свойства, которые не дают ноге потеть, обеспечивая комфорт ногам.