UA | RU
Контактна інформація
Київ

Водонепроникна серія DexShell пройшла випробування під час експедиції "Платиновий пояс Росії". Відгук очевидця.

Метою експедиції «Платиновий пояс Росії» є розвиток екстремального спорту в Росії, а також мінералогічні та етнографічні дослідження за маршрутом проходження. За вісімдесят днів група з п'яти осіб без використання техніки та додаткової допомоги перетнула найскладнішу ділянку Уральського хребта довжиною близько 1600 км, принагідно збираючи зразки порід та проводячи етнографічні дослідження кочових сімей Півночі.


Учасники експедиції, крім своїх основних завдань, провели ще одне дослідження щодо не менш нагальних питань, протестувавши асортимент DexShell щодо водонепроникності, про що залишили докладний коментар, з яким ми пропонуємо Вам ознайомитися.

Тестування фірми «DexShell»в експедиції «Платиновий пояс Росії»

Для тестування було обрано:

- шкарпетки DexShell Trekking

- шкарпетки DexShell Coolvent Lite

- рукавички DexShell TouchFit Wool Gloves

Експедиція проводилася в автономному безперервному пішоводному режимі від Карського моря до Свердловської області вздовж Уральського хребта з червня по вересень 2013р. і склала близько 1400 км. Піша частина маршруту становила близько 800 км бездоріжжя.

Перед таким «походом» я дуже ретельно перевіряв все спорядження в тому числі і товар фірми DexShell: набрав у таз води (температура +30), одяг шкарпетки, занурив ноги у воду, як показано в рекламі, і чекав 15 хвилин. За першими відчуттями здається, що начебто протікають, але через 15 хвилин переконався, що нога суха. Чекав ще 30 хвилин - теж саме. Тому підтверджую — шкарпетки непромокаючі, але не можна допускати, щоб вода піднімалася до рівня манжету, тому що тоді в шкарпетку потрапляє вода і промокає протягом 7 секунд. Потім відчував трекінгові шкарпетки у холодній воді (температура +8). Нога терпить 5 хвилин.

Зазначу, шкарпетки трекінгові DexShell Trekking я використовував протягом всієї експедиції щодня від першого до останнього кілометра. І, загалом, вони витримали, але звичайно властивості непромокальності втратили. Причиною цього стало неакуратне сушіння біля вогнища, яке призвело до появи дірки на внутрішньому шарі шкарпетки та підплавлення поліетиленового мембранного проміжного шару. В результаті ця дірка швидко перетворилася на велику дірню і носок став промокаючий, але при цьому зовнішній шар зберігся цілим і дожив до кінця. Тому підтверджую зовнішній шар дійсно зносостійкий. Шкарпетки носилися з чоботями та кросівками. Нога завжди була суха, що, звичайно, приємно. У чоботях нога трохи пріла, тож у перервах між ходьбою я рекомендую знімати чоботи та шкарпетки, щоб – з одного боку – відпочили ноги, з іншого – провітрилися чоботи та шкарпетки.

Полегшені шкарпетки чудово одягати на вечірніх стоянках у комплексі з гумовими тапочками. Ноги відпочивають, і при цьому тебе бракує гнюсу, тому що ці шкарпетки не прокушуються. Вважаю за величезний плюс той факт, що серія фірми DexShell захищає від укусів комарів та іншої нечестя.

Рукавички чудово нагоді при миття шліхів у крижаній воді (температура +5+8), до того ж, вони теж не прокушуються комарами, на відміну від звичайних рукавичок х/б. Крім того, рукавички досить стійкі на зношування, що було виявлено при веслуванні на катамарані. Але в цих рукавичках краще по кущах, лісі та бурілому не лазити, тому що їх можна пошкодити (що я й зробив). Звичайно, ефект водонепроникності був втрачений. Але для використання на катамарані мені здається, такі рукавички дуже підходять.

Висновки:

1.Не сушити шкарпетки на вогні – це дуже небезпечно для виробу

2.Після прання носок необхідно періодично вивертати туди-сюди, оскільки, якщо зовнішня сторона носка висихає, внутрішня залишається мокрою.

3.Матеріал шкарпеток досить надійний, якщо його нічим не чіпляти.

4.Ношки повинні щільно облягати ногу, інакше натретє мозолі.

5.Шкарпетки та рукавички непрокушуються гнюсом, що, на мій погляд, дуже навіть приємно та цінно у поході.

6.При збереженні цілісності вона справді не промокає.

PS. У поході, крім мене, шкарпетки використовували ще двоє товаришів і залишилися задоволені. Вважаю, шкарпетки коштують своїх грошей, а їхнє використання повністю виправдане.



Написати коментар
6 коментарі
Андрей
Андрейfenix.ua5 січня 2017 14:24
Подобное испытание-лучшее доказательство качества изделия. уже не первую статью читаю об этой продукции. Пора и себе прикупить.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua24 січня 2017 17:57
Если Декшелл подошел профессионалом, то и в городских условиях он себя должен отлично вести!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua1 лютого 2017 17:55
Отличный тест. Как раз готовлюсь к более-менее серьезному походу-чувствую, что без этих носков мне будет тяжеловато.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua6 лютого 2017 12:32
Серьезный тест!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua13 вересня 2017 12:12
тоже удалось испытать носки Декшел в походе. показали себя с наилучшей стороны!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua20 вересня 2017 10:12
Рекомендую перчатки Декшел! Полностью прошли испытание в длинном походе!