UA | RU
Контактна інформація
Київ

DexShell: секрети комфорту та непромокальності

DexShell – сучасні технології для комфортної активності за будь-якої погоди. У всіх шкарпетках, рукавичках та шапках бренду використовує спеціальний композитний матеріал, що складається з трьох шарів:

  • зовнішній;
  • проміжний середній;
  • внутрішній.

Призначення зовнішнього шару – зносостійкість та захист. Він найміцніший. Складається з різних матеріалів, що поєднуються у різних пропорціях для забезпечення найкращих експлуатаційних характеристик. Може включати: нейлон, акрил, пара-арамід (кевлар), еластан, поліамід, поліестер, неопрен, поліуретановий лак, котон, віскозу, сталеві нитки, мета-арамід, поліетиленове волокно Dyneema, спандекс, еластик. Продуманий склад утворює міцні нитки, стійкі до стирання та механічних пошкоджень. Наприклад, нейлон забезпечує міцність і довговічність, еластан - гнучкість та еластичність, гарну посадку на тілі та свободу рухів.

Середній шар – спеціальна мембрана, виготовлена із водонепроникного матеріалу англійського виробництва Porelle. Саме вона забезпечує сухість усередині навіть у найвологіших умовах, аж до ходіння по калюжах та річках. Поліуритан, з якого складається шар, не випускає тепло назовні, одночасно не пускаючи холод зовні всередину. З вологою трохи інакше: шар не пускає вологу зовні, але відводить її надлишок зсередини. Так тіло залишається сухим і у спеку та у мокру погоду. При цьому тканина чудово дихає.

Внутрішній шар має найбільший комфорт, у складі має натуральні нитки переплетені зі штучними. Наприклад, це може бути 70% натуральної віскози та 30% нейлону для міцності та швидкої висихання. Враховується сезонність та умови експлуатації виробу. У створенні внутрішнього шару також використовуються окремі технології:

  • Dri-Release з просоченням Freshguard – поєднує вовну та синтетичне волокно, швидко сохне та не вбирає запахи;
  • CoolMax – зносостійке поліестерове чотириканальне волокно легше і м'якше за бавовну, швидко сохне і не вбирає запахи за рахунок обробки сріблом;
  • Merino wool – вовна з вівці мириносової породи, що має відмінні характеристики щодо комфорту та використання;
  • Bamboo Rayan – натуральне волокно з бамбука;
  • Thermolite – унікальний утеплювач, створений за рахунок технології порожнистих волокон – ідея запозичена у внутрішньої будови вовни полярних ведмедів.

Також варто згадати безшовну технологію, за якою робиться вся серія бренду. За рахунок безшовності речі не натирають і не натискають.

Догляд

Щоб технології працювали – дотримуйтесь правил експлуатації. Це важливо.

Не рекомендується:

  1. Подвергать изделия проколам и царапинам - это может негативно отразиться на водонепроницаемом слое. Не стоит ходить в одних носках по траве, камням или играться в рукавицах DexShell с котенком =)
  2. Высушивать высокими температурами: на батареях, у костров, утюгом, феном и т.д. Такой подход может привести к расслоению мембран. Как в старой байке туристы шутят: "обувь у костра или ещё мокрая, или уже сгорела" – не подвергайте этой пытке изделия DexShell. Они предназначены бороться с водой, а не огнем =)
  3. Стирать в стиральных машинах. Всё-таки не поленитесь и сделайте это руками! Ну или не ругайте потом производителя – он в инструкции предупреждал как правильно =)

Рекомендуется:

  1. Ручне прання при температурі до 40 градусів без віджиму - це також може зашкодити шаруватій структурі.
  2. Сушіння у підвішеному стані на відкритому повітрі (спочатку внутрішньої сторони, потім - зовнішньої).
  3. Вибирати модель за призначенням.

Призначення

Колекція компанії може бути використана в різних умовах: щодня в місті, на вуличних тренуваннях або в екстремальних походах. Щоб максимально насолодитись функціоналом продукції бренду, правильно вибирайте модель виробу. Так, те, що ідеально для риболовлі може зовсім не підійти для бігу. А те, що розраховане на велоспорт – виявиться марним в екстремальному поході перетином.

Так для бігу, туризму, прогулянок містом під час дощу, полювання та інших подібних видів спорту підійде демісезонна модель Ultra Thin Crew. Для занять велоспортом у сиру літню погоду краще вибрати Pro Visibility Cycling. А ось для зимової активності більше підійдуть шкарпетки Trekking.

Кожна модель має особливості, призначені на вирішення конкретних завдань. Ви ж не носите сандалі взимку? Це, як мінімум, незручно. Враховуйте це, і ваша пара шкарпеток або рукавичок стане чудовим помічником для комфортного спорту та прогулянок на рік.

Написати коментар