UA | RU
Контактна інформація
Київ

Інноваційні матеріали у складі одягу Dexshell

Водовідштовхувальні матеріали були винайдені ще в XIX столітті і міцно закріпилися в гардеробі людини спочатку у вигляді дощовиків і плащів, а пізніше — як водолазні костюми і спеціалізоване туристичне спорядження. Але для відповідності вимогам сучасного користувача потрібні сучасні рішення, тому компанія Dexshell виробляє продукцію за запатентованими технологіями, які наділяють одяг унікальними характеристиками.

Носки Dexshell

Структура одягу Dexshell

Основа одягу Dexshell-тканина з трьох шарів, де кожен відповідає за різні функції.

Внутрішній шар Середній шар Зовнішній шар
Основа комфорту, який особливо важливий при тривалому носінні одягу.

Шар має приємну фактуру, яка не викликає подразнень на шкірі, і відводить зайву вологу з шкіри. Ця особливість не тільки зберігає тіло сухим, але також запобігає розмноженню шкідливих бактерій, які стають джерелом неприємного запаху на тілі.

Головна частина матеріалу, що відповідає за його основну функцію — водонепроникність.

В якості прошарку в одязі Dexshell використовується мембрана Porelle-матеріал англійського виробництва, який відштовхує вологу, що потрапляє на матеріал із зовнішнього боку, і в той же час сприяє виведенню зайвої вологи з внутрішнього шару в зовнішній.

Надійний захист виробу, який гарантує йому довгий термін служби.

Завдяки даному шару, весь одяг Dexshell має підвищену зносостійкість, що дозволяє носити її під час занять спортом і подорожей, де маються на увазі підвищені фізичні навантаження. Деякі вироби виробника виготовляються з включенням вогнетривких матеріалів у верхньому шарі, які захищають шкіру від опіків при контакті з джерелом відкритого вогню.

У складі одягу Dexshell часто зустрічаються такі матеріали:

  • віскоза;
  • нейлон;
  • еластан;
  • бавовна;
  • фліс;
  • акрил.

Однак висока якість використовуваних волокон і їх продумане співвідношення в складі одягу — не єдина її перевага. Бренд Dexshell також використовує ряд матеріалів, які виготовляються за запатентованими технологіями і використовуються тільки в спеціалізованому одязі для активних людей.

porelle

Мембрана Porelle

Мембрана використовується у всіх аксесуарах Dexshell без винятку, оскільки вона наділяє їх здатністю відштовхувати вологу навіть при зануренні виробів у воду. Матеріал має вигляд тонкої плівки, яка всупереч стереотипній думці не створює парникового ефекту всередині одягу. Повітропроникність досягається за рахунок пористої структури мембрани, яка пропускає повітря, щоб не дати шкірі запріти при тривалому носінні аксесуара, будь то водонепроникні рукавички Dexshell або водонепроникні шкарпетки Dexshell.

Мембрана Porelle, характеристики якої роблять її затребуваною в спеціалізованій екіпіровці професійних спортсменів, має високий індекс паропроникності (WVP). Він становить 15000 г /м2 за стандартом ASTM E96:95. Якщо говорити простою мовою, то Паропроникність — це здатність матеріалу затримувати або безперешкодно пропускати водяну пару. Чим вище це значення, тим краще, оскільки висока паропроникність гарантує, що організм людини не перегріється при тривалих навантаженнях, а тіло залишиться сухим.

Мембрана має стійкість до впливу слабких кислот і ряду хімікатів, в результаті чого поверхня матеріалу успішно захищає шкіру від отримання хімічних опіків. При цьому прошарок ефективно протистоїть проникненню патогенних мікроорганізмів за стандартом ISO 16604.

Шерсть мериноса

Даний тип вовни-найм'якший серед всіх існуючих. Вона зістригається зі спеціально виведеної породи овець і характеризується особливою тонкістю волокон, які крім ефективного утримання тепла забезпечують відмінне вологовідведення. Принцип роботи мериносової вовни простий: вона поглинає в себе до 30% вологи від своєї маси, а залишився надлишок виводить у верхні шари, де вода випаровується.

Крім комфорту і сухості шерсть мериноса має антистатичний і антимікробний ефект, вбиваючи бактерії на шкірному покриві і перешкоджаючи появі неприємних запахів. При цьому, на відміну від більшості видів вовни, даний тип стійкий до усадки після прання або намокання під впливом природних факторів. Досить сушити подібний одяг при невисокій температурі в підвішеному стані і не піддавати хімічному чищенню.

drirelease

Пряжа Drirelease

Суть технології полягає в об'єднанні натуральних і синтетичних волокон різної довжини в один матеріал:

  • натуральні (гідрофільні) волокна вбирають і утримують вологу для збереження шкіри сухою;
  • синтетичні (гідрофобні) волокна виводять вологу на поверхню матеріалу, де вона випаровується в 4 рази швидше, ніж в бавовняних волокнах.

Незважаючи на простоту ідеї, така тканина ефективно працює в одязі, яка призначена для носіння під час спортивних тренувань, риболовлі, полювання і піших подорожей. При цьому матеріал здатний зберігати оптимальний температурний баланс всередині виробу: в теплу пору року виріб безперешкодно пропускає повітря всередину, а в холодну — утримує виробляється тілом тепло, попереджаючи охолодження організму.

primaloft

Ізоляція Primaloft

Даний утеплювач-дітище американської компанії з більш ніж 40-річним досвідом в розробці високоефективних матеріалів для спеціалізованих аксесуарів і одягу для туризму. Матеріал має три різних серії: Silver, Gold і Black, але всі вони характеризуються ідентичними теплоізоляційними властивостями, які не втрачаються при намоканні вироби.

На дотик ізоляція Primaloft нагадує гусячий пух: він має схожу м'яку фактуру і легку вагу, який особливо цінний в одязі, призначеної для спорту. Однак, на відміну від пуху, синтетичний утеплювач не звалюється при регулярному носінні і витримує інтенсивні навантаження на волокна, зберігаючи свою первинну форму.

coolmax

Coolmax технологія

Coolmax тканина розроблена компанією INVISTA спеціально для спортсменів, проте знайшла застосування у водонепроникному одязі для повсякденного носіння. В основному матеріал застосовується для одягу, розрахованої на носіння взимку і в демісезон, коли користувачеві важливо захистити тіло від негативного впливу холодного повітря.

Принцип роботи поліестерового волокна Coolmax аналогічний тканини, яка виготовлена за технологією Drirelease: воно вбирає піт, який виділяється шкірою, і випаровує його зовні матеріалу. За рахунок активного водовідведення тіло залишається сухим, виключаючи ймовірність виникнення застуд через переохолодження. При цьому матеріал зручний в носінні і простий у догляді: він не створює на тілі відчуття надмірної обтягнутості, практично не вбирає неприємних запахів і допускає прання в пральній машині на дбайливому режимі.

repreve

Волокно Repreve

Маркетинговий бренд Unifi займається виробництвом волокон з перероблених матеріалів з 2010 року, і Repreve матеріал є результатом їх копіткої праці. Тканина призначена насамперед для тих, хто піклується про екологію планети: вона на 100% виготовлена з перероблених матеріалів, включаючи пластикові пляшки, пакети та інші побутові відходи, і дозволяє зменшити кількість сміття, яке щорічно потрапляє на звалища і забруднює води Світового океану.

За своїми характеристиками волокно Repreve нічим не відрізняється від звичайних синтетичних матеріалів. Воно приємне на дотик, без проблем приймає свою первісну форму після багаторазового розтягування і прання і може похвалитися повною гіпоалергенністю.

Матеріал широко використовуються такими брендами, як Adidas, Timberland і New Balance. Він також є невід'ємною частиною складу виробів Dexshell, які знаходять з його допомогою додаткову зносостійкість.

Написати коментар