UA | RU
Контактна інформація
Київ

Комфортна рибалка у водонепроникних шкарпетках DexShell COOLVENT

Я рибалка. Мокрі ноги для мене дуже знайома та болісна проблема. Раніше часто стикався з тим, що ноги довго залишалися у мокрому взутті та промоклих шкарпетках. Це викликало як дискомфорт і натирання мозолів, але нерідко призводило і до застуди. Ще більшою проблемою стало виникнення грибка, якого позбутися, як виявилося, дуже складно. Тільки, начебто, вилікував, як на черговій рибалці все повторюється.


Моїм порятунком стали шкарпетки DexShell COOLVENT . Їх купила дружина. Мабуть, набридло мене постійно підліковувати. Ноги тепер залишаються сухими, навіть якщо взуття намокло. У шкарпеток зручна довжина, що дозволяло ногам не промокати навіть при зануренні у воду. Це траплялося, коли я ставив вудлище. Для осені та весни дуже зручні та теплі. Тканина щільна, але зручна. Вона така, тому що DexShell створює одяг із трьох шарів, об'єднаних у єдину функціональну тканину.

  1. Перший найміцніший шар - зовнішній. В даному випадку складається з поліаміду (98%) і еластану (2%, що залишилися). Його завдання – захищати внутрішній шар, тому використовується поліамід, що має високу зносостійкість.
  2. Середній шар найголовніший – непромокальна, але дихаюча мембрана Porelle. Її виробляє компанія PIL Membranes у Великій Британії – майстер з виготовлення сучасних мембран різного типу (мікропористих, гідрофільних, вогнезахисних тощо). Мікропористі мембрани, що використовуються в даному випадку, мають унікальні властивості: не пропускає воду ззовні, а також не затримує піт усередині, виводячи його назовні. Вони складаються з безлічі мікропор дуже малих у діаметрі – менше 1 мкм. Така структура дозволяє матеріалу пропускати повітря, але не пропускати воду, навіть під тиском. Ефективність роботи мембрани заснована на різниці температур усередині та зовні, тому одягати на ці шкарпетки ще одні – категорично не рекомендується. Porelle відрізняється високою зносостійкістю та довговічністю. При цьому вона дуже легка і досить гнучка.

  3. Внутрішній шар – для комфорту. Саме він забезпечує відчуття затишку та м'якості. Складається з функціональної тканини COOLMAX® FX, яку під час виробництва піддають обробці сріблом – це надає їй антибактеріальних властивостей. Найцінніша здатність тканини COOLMAX – вміння контролювати вологість. Вона ефективно відводить піт, дозволяє шкірі вільно дихати та підтримує оптимальний внутрішній клімат. При цьому волокна не вбирають запахи, що теж важливо. Санітарні норми – на висоті. Грибку за таких умов незатишно, що дуже до речі! Також є спеціальні махрові амортизуючі вставки, що запобігають натирання мозолів та виникнення будь-яких дискомфортних відчуттів.

Таким чином, шкарпетки добре сидять на нозі, ефективно відводячи від ніг вологу, ніде не труть і не пережимають. Варто також згадати про фірмову технологію бренду – мікроточкове накладання еластичності у чотирьох напрямках. За рахунок неї тканина відмінно розтягується, але добре зберігає форму, незважаючи на те, що поєднує в собі три різні шари. Важливо й те, що тканина не має швів. Нічого ніде не натирає і не тисне.

Про внутрішню будову шкарпетки я дізнався пізніше, коли зацікавився, що за технології дозволяють утримувати воду та підтримувати сухість усередині. Раніше і не замислювався якою складною і продуманою може бути тканина за своїм складом та будовою. Тепер хочу придбати ще тепліші шкарпетки DexShell WADING. Вони довші, а також мають більш щільний манжет, що знижує ймовірність попадання води всередину навіть у випадку, коли її рівень вищий за довжину носіння.

Завдяки водонепроникним шкарпеткам DexShell рибалка стала комфортнішою та безпечнішою для мого здоров'я та настрою! Всім раджу.

Дмитро Холоденко, рибалка

Написати коментар