UA | RU
Контактна інформація
Київ

Шкарпетки Dexshell та здоров'я: як якісні матеріали сприяють комфорту та турботі про здоров'я

Немає нічого гіршого, ніж опинитися з мокрими ногами вдалині від дому. Крім очевидного дискомфорту, така ситуація неминуче призводить до послаблення імунітету та появи серйозних проблем зі здоров'ям, тому сухі та теплі ноги - це те, до чого точно не варто ставитися зі зневагою, особливо у вологу погоду.

Але як гарантувати ногам комфорт? Відповідь проста: купити водонепроникні шкарпетки Dexshell, які забезпечують всебічний захист тіла від більшості негативних факторів, як волога, холод та пронизливий вітер.

Про те, як саме працює водонепроникний одяг, розповідаємо у нашому огляді.

Чим відрізняються водонепроникні шкарпетки від звичайних?

Для окремих видів діяльності потрібен різний одяг, і розуміння принципів роботи водонепроникних шкарпеток є ключовим фактором, що визначає, чи підходять вони саме вам.

Існує щонайменше 3 причини, чому носіння шкарпеток - це необхідність у повсякденному житті:

  • Гігієна. Матеріал шкарпеток не дає бруду та шкідливим бактеріям, що живуть в ньому, потрапити на чутливу шкіру ніг. І наскільки банально це не звучало б, проте чистота нашого тіла - один з основних чинників, від яких залежить здоров'я.
  • Захист від натирання шкіри. Навіть якщо взуття виготовлене з м'яких матеріалів, із підвищенням потовиділення стоп неможливо уникнути натирання пальців та п'ят під час активного руху. Шкарпетки - це єдиний правильний спосіб уникнути пошкодження шкірного покриву. Тканина виступає захисним бар'єром між шкірою та стінками взуття, дозволяючи забути про використання пластирів.
  • Збереження тепла. Причина очевидна та безперечна. Коли ноги починають замерзати, навряд чи хтось роздумуватиме, надягати йому шкарпетки чи ні. Чим щільніший матеріал, тим ефективніше він захищає тіло від пронизливих протягів та уповільнює процес втрати природного тепла.

Однак слід розуміти, що вироби для повсякденного носіння не можуть забезпечити настільки високий рівень захисту від зовнішніх факторів у порівнянні зі спеціалізованими аксесуарами. Матеріали натурального походження грішать тим, що швидко вбирають піт і перестають виконувати свою головну функцію - захист від намокання та переохолодження. І тут дуже доречним буде саме водонепроникний одяг.

До його складу входить не тільки поліестер і еластан, а й ряд спеціалізованих тканин, як бамбукове волокно, пряжа Coolmax, ізоляційні волокна Primaloft, водовідштовхувальна мембрана, а також мериносова вовна, яка відрізняється гіпоалергенними, теплозберігаючими та потовідвідними властивостями. Сукупність цих матеріалів дозволяє створити функціональний одяг, який вбирає позитивні якості кожного складового і здатний активно протистояти холоду й волозі, зберігаючи рятівне тепло та сухість тіла незалежно від зовнішніх умов.

Ще однією ключовою перевагою водонепроникного одягу є його універсальність. Неважливо, чи збираєтеся ви в похід, на пробіжку або риболовлю, водонепроникна мембрана шкарпеток забезпечує граничний захист ніг за будь-яких умов. Така адаптованість є надзвичайно корисною для тих, хто веде активний спосіб життя, дозволяючи насолоджуватися улюбленими видами відпочинку без загрози для свого здоров'я.

Особливості структури водонепроникних шкарпеток Dexshell

Особливість спеціалізованого одягу - створення водонепроникного бар'єра між тілом і зовнішнім середовищем, щоб молекули води не проникали крізь матеріал. Водночас до шкарпеток пред'являються й інші важливі вимоги: комфортна посадка, повітропроникність та еластичність. Ось чому одяг Dexshell має тришарову структуру, де «головним героєм» виступає мембрана.

Внутрішній шар забезпечує м'якість і відведення поту, в той час як зовнішній шар наділяє вироби стійкістю до зношування та еластичністю, щоб уникнути неприємного відчуття здавлювання кінцівок. Завдяки водонепроникній мембрані користувач отримує функціональні вироби, які при носінні відчуваються як звичайні шкарпетки, але здатні захищати від намокання, чого не можуть гарантувати дешеві аналоги з мас-маркету.

Тришаровий матеріал зустрічається у більшості водонепроникних шкарпеток від різних виробників. Кожен бренд використовує різні мембрани. В одязі DexShell це мембрана Porelle.

Мембрана має вигляд гідрофільної плівки з твердою мікропористою структурою, яка одночасно виконує 2 функції:

  • запобігає попаданню молекул води всередину;
  • пропускає молекули поту назовні, оскільки вони набагато менші за розміром.

Водонепроникність мембрани Porelle перевищує позначку 10 000 мм водяного стовпа, що гарантує повний захист ніг від вологи.

Але майте на увазі, що мембрана витримує до 8 годин прямого контакту з водою. Після цього одяг потрібно просушити перед наступним носінням.

Гарантія 100% водонепроникності

Попри те, що мембрана захищає ноги від намокання, існує висока ймовірність попадання води через манжети, коли користувач пересувається по берегу водойми або заболоченій місцевості.

Компанія Dexshell пропонує кілька розв'язань цієї проблеми:

  • Шкарпетки різної довжини. Для занять спортом можна вибрати укорочені шкарпетки, а для тривалого перебування на природі краще купити вироби, що покривають щонайменше середину гомілки. Для любителів риболовлі бренд виробляє подовжені моделі, що покривають всю нижню частину ніг нижче колін.
  • Шкарпетки з технологією Dexlok. Суть технології полягає у наявності водонепроникного ущільнення в області манжет, яке не дозволяє волозі проникнути всередину виробу.

Комфортна посадка для тривалого носіння

Функціональність водонепроникних шкарпеток - результат не тільки грамотного підбору матеріалів, а й унікального підходу до їхнього об'єднання. Незважаючи на щільність тришарової тканини та наявність мембранної плівки, шкарпетки Dexshell не сковують у русі та не здавлюють ноги завдяки поєднанню всіх шарів матеріалу за запатентованою технологією Dextretch.

Ламінування кожного шару дозволяє досягти максимально гнучкого з'єднання зі збереженням можливості багаторазового розтягування тканини для зручного надягання та носіння виробів. Отже, судини не перетискаються, і в ногах зберігається цілюще тепло.

Які шкарпетки Dexshell вибрати?

В асортименті виробника є водонепроникний одяг для різного сезону та видів діяльності. Принцип роботи матеріалів дуже схожий, проте дрібні нюанси в крої вносять корективи в область застосування тієї чи іншої моделі.

Dexshell Running

Низькі шкарпетки - універсальний варіант для спортивних тренувань на свіжому повітрі та міських прогулянок у теплу пору року. Тонкий тришаровий матеріал виключає випрівання шкіри, дозволяючи їй дихати та запобігаючи зайвому потовиділенню під час інтенсивних фізичних навантажень.

Щільна посадка не тільки не дає носкам сповзати по нозі, але також знижує ймовірність появи мікротравм м'язів, підтримуючи їх у правильному положенні під час бігу.

Склад
Зовнішній матеріал 80% нейлон, 11% поліестер, 6% бавовна, 3% еластан
Середній шар мембрана Porelle
Внутрішній матеріал 76% пряжа Drirelease, 24% нейлон

Dexshell Ultra Thin Crew

Ще одна надтонка модель на літо та демісезон, але цього разу середньої довжини, майже до середини гомілки.

Ці шкарпетки можна сміливо надягати на прогулянку у дощову погоду або на риболовлю. У поєднанні зі щільним взуттям водонепроникна пара шкарпеток не залишить волозі жодного шансу на потрапляння всередину та вбереже ноги від згубного впливу вологи.

Склад
Зовнішній матеріал 37% поліамід, 32% модал, 28% бавовна, 3% еластан
Середній шар мембрана Porelle
Внутрішній матеріал 60% віскоза, 40% поліамід

Dexshell Trekking

Шкарпетки розраховані на носіння восени та взимку, коли ногам необхідний захист не тільки від вологи, а й від пронизливого вітру. Матеріал ефективно справляється з поставленим завданням, оскільки до його складу включена м'яка мериносова вовна.

Довжина виробів досягає середини гомілки, утримуючись на тілі за допомогою еластичних манжет. Шкарпетки однаково добре поєднуються і з повсякденним взуттям, і з високими гумовими черевиками.

Склад
Зовнішній матеріал 96% нейлон, 4% еластан
Середній шар мембрана Porelle
Внутрішній матеріал 38% вовна мериноса, 38% акрил, 24% нейлон

Ще більше водонепроникної продукції Dexshell представлено на віртуальних полицях офіційного дистриб'ютора товарів бренду Dexshell Україна.

Товари новини

Написати коментар