UA | RU
Контактна інформація
Київ

Шкарпетки DexShell на висоті понад 4000 метрів у горах Туреччини

Колектив компанії вітає Андрія Нечепоренка з успішним завершенням велопоходу гірською місцевістю Туреччини. Це був похід шостої (найвищої) категорії складності довкола озера Ван зі сходженням на вулкан Арарат. Враховуючи складність маршруту та особливості погоди в цій місцевості, наша компанія забезпечила спортсмена водонепроникними шкарпетками DexShell, а саме: Coolvent Lite, Coolvent та Thermlite.



Ось враження Андрія Нечепоренка про водонепроникну новинку:

Нам довелося проїхати через десять гірських перевалів, найвищий з яких – Афрофгедик (3060 метрів над рівнем моря), а також через три вулкани. Похід проходив у дуже складних умовах. Достатньо сказати, що температура на маршруті коливалася від 43 градусів спеки в рівнинній частині до мінусових позначок на горі Арарат. До цього ще потрібно додати сильний вітер, туман, дощ, сніг і град, тому водонепроникні шкарпетки DexShell були дуже доречними.

Мушу сказати, що спочатку я дуже скептично ставився до цієї дивовижі, адже мене складно чимось здивувати у сфері туристичного екіпірування. Та й умови маршруту виявилися дуже складними, погода не шкодувала ні нас, ні спорядження. А ось шкарпеткам – все ні по чому!

Початок маршруту виявився дуже спекотним: пекло, а не погода, температура близько 40 градусів, плюс їзда на велосипеді... Загалом, вирішив випробувати літню модель (Coolvent Lite) і був відразу ж приємно здивований тим відчуттям, які ці шкарпетки забезпечують . Я би сказав що вони не просто дихають, вони вдихають та видихають! Нога, природно, потіє, але в цих шкарпетках якась магічна структура забезпечує комфорт, тобто нога не мокра і найдивовижніше – у них навіть за такої температури не жарко! Терморегуляція відмінна!

Далі — цікавіше: підйом на Афрофгедик видався справді екстремальним, погодні умови були дуже складні, вітер здував і нас, і велосипеди, і нас з велосипедами, і все це супроводжувалося сильним зливою, під ногами сніг, сльота. Холодно та мокро. Справжній подарунок для велосипедиста. У таких умовах довелося одягнути все, що було. Я швидко забув про рекомендації виробника одягати шкарпетки на голу ногу і одяг і осінні та зимові шкарпетки відразу, щоб унеможливити будь-які можливі варіанти промокання ніг. Мої зимові черевики були мокрі наскрізь і шкарпетки разом з ними, ось тільки шкарпетки були мокрі тільки зверху, всередині нога була суха. Що знову викликало в мене неймовірне здивування і захоплення, та що там захоплення, сухі ноги в таких умовах — це ж запорука не тільки гарного настрою, адже схопити запалення в таких умовах — справа миттєва, а ми ж були в таких місцях, де й людей то не зустрічали, не кажучи про якісь населені пункти чи поліклініки. У хлопців із команди ноги були мокрі повністю, доводилося зупинятися, міняти шкарпетки, одягати бахіли, утеплювалися та рятувалися від негоди як могли. Так що після випробувань шкарпеток у таких умовах моє скептичне ставлення до них зникло назавжди! Річ відмінна та незамінна для будь-якого екстремального виду спорту, перевірено на собі! Так, до речі, повинен сказати, що прати шкарпетки теж довелося, правда в гірському озері, але все-таки. Сохнуть швидко, я їх вивернув і залишив на сонечку, поки збиралися, шкарпетки повністю висохли, отож ще один важливий плюс цього виробу.

Хоча, був момент, коли вода потрапила всередину, їхали під сильним дощем з градом і вода з плаща стікала прямо по нозі в черевик, намок манжет на шкарпетці і вода просочилася всередину, але сказати що нога була повністю мокрою не можу. к. усередині стопі було тепло і добре, знову таки якась магічна структура цього носка! До речі, після повернення до Харкова, я звернув увагу, що шкарпетки дуже добре виглядають, незважаючи на найінтенсивніше використання протягом усього походу, так що впевнений – вони ще раз мене виручать.

До сходження на Арарат погода зіпсувалася ще сильніше, снігові бурі не давали можливості продовжувати похід у заданому темпі, температура впала мало не до нуля, намело дуже багато снігу, опустився туман, через що на саму вершину вулкана піднятися не вдалося. Звіт про результати походу відправлено до Національної федерації туризму для заліку у чемпіонаті України 2012 року з велотуризму серед походів шостої категорії складності.

Загалом враження від походу позитивні, нові враження, нові знайомства, нові відкриття (серед відкриттів звичайно ж шкарпетки!). Дякуємо колективу компанії «Fonarik.com» за добро, яке Ви робите людям.

Віддячуємо Андрієві за співпрацю та відгук про наш товар. Раді допомогти у будь-яких відкриттях та починаннях.

Написати коментар
10 коментарі
Андрей
Андрейfenix.ua5 січня 2017 14:57
Прекрасный тест продукции. Убедили, покупаю!)
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua24 січня 2017 19:10
Замечательные носки, выдержали суровый тест
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua1 лютого 2017 19:04
Серьезное испытание с перепадом температур и в жестких условиях. В городе, думаю, носки себя уж точно хорошо покажут!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua6 лютого 2017 13:16
Хороший тест. Это намного лучше, чем "лабораторные" условия
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua13 вересня 2017 14:49
очень уместное применение этих носков. Думаю, пригодятся и в городе и на рыбалке
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua21 вересня 2017 15:53
Здравствуйте, Кирилл. Носки действительно универсальные и будут полезны в разных жизненных ситуациях.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua20 вересня 2017 12:13
Подтверждаю, летом в этих носках действительно комфортно!
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua21 вересня 2017 15:55
Здравствуйте, Анатолий. Носки очень универсальны и их можно носить как и летом так и в прохладное время года.
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua12 жовтня 2017 17:20
также использую носки этой ТМ во время велопоездок. очень удобная вещь. Скоро возьму и городской вариант
Dexshell.com.ua
Dexshell.com.uafenix.ua15 жовтня 2017 15:32
Добрый день! Рады что наша продукция пришлась Вам по душе! С нетерпением ждем Ваш заказ!