UA | RU
Контактна інформація
Київ

Технології DexShell – продовжуємо знайомство

Про технології DexShell можна говорити довго і багато, адже саме вони роблять продукцію бренду особливо міцною, комфортною, водонепроникною. Ми вже не раз згадували про головну особливість всього одягу компанії-тришаровість тканини.


Кожен шар має свою функцію:

  1. зовнішній-захист, зносостійкість;
  2. проміжний-водонепроникна мембрана Porelle англійського виробництва;
  3. внутрішній-відповідає за комфорт, відведення поту, протистоїть розвитку бактерій і т. д.

Внутрішня мембрана - сама функціональна частина тканин DexShell. Вона протистоїть волозі, але при цьому не затримує повітря – шкіра вільно дихає, а всередині одягу створюються комфортні кліматичні умови. Це можливо завдяки особливій технології, за якою зроблена мембрана. Вона складається з дуже дрібних пір (менше 1 мкм в діаметрі), що дозволяють повітрю циркулювати, але при цьому служить надійним бар'єром для більших за розміром молекул води. Завдяки такому пристрою, навіть під великим тиском волога не пройде всередину одягу.

ДЕКСТРЕТЧ

Однак крім дихаючої водонепроникної мембрани Porelle є інші, не менш важливі, технології самого бренду. Адже недостатньо мати якісні складові, важливо вміти їх правильно поєднати в одному цілісному продукті зі збереженням всієї функціональності і міцності. Щоб якісно поєднати матеріали зовнішнього і внутрішнього шарів з проміжним, було проведено чимало лабораторних експериментів і досліджень. Так виникла запатентована техніка компанії-DEXTRETCH.

Це особливий спосіб з'єднання шарів за допомогою мікроточкового накладення зі збереженням 4-сторонньої еластичності. Тканина з'єднується в мікроточках таким чином, щоб зберегти максимальну гнучкість полотна. Матеріал в результаті вільно розтягується у всіх чотирьох напрямках, забезпечуючи свободу рухів, високу активність і зручність. Саме завдяки цій техніці, незважаючи на абсолютну водонепроникність, тканина зберігає свою еластичність. Ця техніка активно використовується при створенні шкарпеток. Завдяки їй вони вільно, але надійно сидять на нозі, не соваються, не сповзають, не передавлюють.

DEXFUZE

У 2018 році розробниками компанії було знайдено ще одне цікаве рішення для з'єднання шарів. Дана техніка застосовується при виготовленні рукавичок і шапок. Технологія DEXFUZE дозволяє з'єднувати шари так, щоб вони не переміщалися по відношенню один до одного, але при цьому були досить еластичними.

Саме ця техніка дозволила домогтися відмінної посадки шапки і рукавичок на тілі. У непромокаючої одягу цього типу є складнощі зі зручною посадкою. Водонепроникні рукавиці і шапки інших виробників часто сповзають або занадто перетягують тіло. DexShell DEXFUZE дозволила вирішити дану проблему.

Ця технологія також передбачає ламінування окремих шарів в один за допомогою мікроточкового з'єднання, але принцип його відрізняється, що можна побачити на зображенні. Такий варіант з'єднання ідеально підходить для більш грубих тканин, використовуваних в створенні шапок і рукавиць. Забезпечує ідеальну маневреність для користувача, надійний хват рукавичок. Тканини міцно з'єднані з мембраною, але при цьому зберігають свою еластичність і гнучкість.

ДЕКСЛОК

Dexshell продовжує шукати нове і вдосконалювати свій одяг. DEXLOK-цікава фірмова розробка для підвищення максимального захисту від води. Дозволяє заходити в шкарпетках в воду на глибину перевищує висоту манжета. При цьому ноги залишаться сухими!

Дана розробка являє собою щільну, але еластичну вставку у верхній частині носка, що перешкоджає проникненню води зовні всередину. Вона створена зі спеціальних матеріалів, що дозволяють забезпечити високу щільність прилягання до тіла, без перетягування шкіри. Приклад-моделі Болотна Зелень і Ультра Сухий Спорт. Така своєрідна "гумка" дозволяє гарантувати сухість ніг навіть при походах через річки або ходіння по високих снігах. В інших моделях манжет не захищає від вологи настільки сильно і саме це "слабке місце" пропускало воду в певних ситуаціях.

Нагадаємо, що шкарпетки при цьому все одно "дихають", створюючи комфортні умови всередині. Нога не потіє і не мокне від власного поту. Дана технологія затребувана не у всіх користувачів. Особливо її оцінять рибалки, туристи, альпіністи і ті, хто любить подорожувати по пересіченій місцевості. З такими шкарпетками вам не страшні ні річки, ні снігу. Також такі моделі ідеальні для вело - та мотоспорту.





Написати коментар