UA | RU
Контактна інформація
Київ

Як вибрати водонепроникні шкарпетки Dexshell для різної погоди?

Бренд Dexshell виробляє одні з кращих аксесуарів для активного відпочинку. Вони виготовляються за унікальними запатентованими технологіями і пропонують користувачам максимальний комфорт, який неможливо досягти при використанні звичайного одягу. Однак немає межі досконалості. Ось чому, коли деякі наші клієнти повідомили про виниклу плутанину з вибором, які водонепроникні шкарпетки Dexshell підходять для тієї чи іншої погоди, ми вирішили провести невеликий екскурс по асортименту виробника, щоб покупець міг купити відповідний аксесуар під індивідуальні потреби.

водонепроницаемые носки Dexshell

Чому важливо знати температурний режим?

Для подолання одного кілометра дорослій людині знадобиться зробити близько півтори тисячі кроків. І з кожним пройденим метром правильно підібрані шкарпетки грають найважливішу роль в тому, щоб ноги не тільки відчували себе комфортно, але і залишалися здоровими:

  • Занадто теплий одяг при плюсовій температурі повітря підвищує потовиділення, ноги починають мокнути і виникає ризик виникнення натертостей і мозолів.
  • Недостатньо щільні шкарпетки при носінні в холодну пору року не захищають м'язи і суглоби від негативного впливу протягів, що може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям.

Щоб подібні проблеми не виникали, досвідчені спортсмени і любителі активного відпочинку вибирають шкарпетки, спираючись на чотири критерії:

  1. Висота. Залежно від виду передбачуваної активності правильно підібрана висота вироби здатна захистити ноги від натирання, холодного вітру, а також фіксувати основні м'язи в правильному положенні.
  2. Матеріал. Кожен тип волокна має унікальну властивість, що впливає на сезонність одягу.
  3. Щільність матеріалу. Чим товще матеріал, тим ефективніше його теплозберігаючу властивість.
  4. Розмір. Шкарпетки, підібрані на розмір більше, можуть стати причиною мозолів, а маленький розмір буде здавлювати стопу і призведе до проблем з нігтьової пластиною. Тому важливо, щоб водонепроникні шкарпетки Dexshell підходили за розміром.

водонепроницаемые гетрыDexshell

Багато покупців помилково вважають, що можна купити кілька пар найтонших шкарпеток і надягати їх один на одного, щоб досягти теплозберігаючого ефекту в холодну пору року. Однак даний підхід не працює в разі водонепроникних шкарпеток. Їх матеріал створений з переплетення різних волокон, що створюють оптимальний баланс між теплозберігаючими, потовідвідними і дихаючими властивостями, які губляться, якщо шкарпетки не прилягають до шкіри. Тому важливо мати хоча б одну пару під кожен вид активності і температуру повітря, щоб нога дихала і була захищена від мікробів і негативного впливу протягів.

Система оцінки темперного режиму

У бренду Dexshell відсутня чітка класифікація одягу за лінійками, які позначають оптимальну температуру для носіння. Замість цього виробник розробив власну систему оцінки виробів по температурному режиму: теплову шкалу, яка позначає здатність матеріалу утримувати тепло всередині від 1 до 5.

Теплова шкала виглядає наступним чином:

Dexshell тепловая шкала

Значення 1 говорить про те, що водонепроникні шкарпетки Dexshell виготовлені з ультратонкого матеріалу, який забезпечує найкращу повітропроникність і дозволяє шкірі дихати навіть при високій температурі повітря.

Значення 5 - це самі щільні вироби, які підходять для носіння в умовах, коли стовпчик термометра опускається нижче нуля. Найчастіше в їх склад входить шерсть мериноса і інші волокна, які підвищують теплозберігаючу властивість і роблять матеріал непроникним для холодного вітру.

Важливо! Незалежно від оцінки за тепловою шкалою і тонкощі матеріалу всі шкарпетки бренду виготовлені з декількох шарів, включаючи мембрану Porelle. Тому навіть найтонші вироби для літнього сезону мають повну водонепроникністю.

Крім теплової шкали існує просте розмежування шкарпеток по щільності матеріалу, яке говорить про сезонності виробів:

  • Надлегкий;
  • Світло;
  • Середня вага;
  • Важка Вага.

Для наочності пропонуємо ознайомитися з основними характеристиками моделей, які мають різні оцінки щільності.

Надлегкий. Шкарпетки для спекотної погоди

Коли ви бачите в характеристиках одягу позначення Ultra Light, це означає, що шкарпетки призначені для повсякденного носіння, мають щільну посадку і забезпечують максимальну повітропроникність і відведення вологи. Подібні вироби швидко сохнуть і дозволяють шкірі дихати, завдяки чому нога не мокне і не пріє в теплу погоду.

Найчастіше подібні шкарпетки призначені для носіння влітку, коли показник на стовпчику термометра досягає вище 15℃. Однак деякі вироби підходять для використання в демісезон при середній вологості повітря. Шкарпетки з позначенням Ultra Light можна носити щодня під час прогулянок по ранковій росі, занять спортом і піших походів.

Яскравим прикладом ультралегких виробів є моделі шкарпетки Dexshell Працює, Dexshell Pro Visibilty Велоспорт і Dexshell Ultra Flex які призначені для тих, хто веде активний спосіб життя. У них використані полімерні матеріали, що роблять одяг легким і дихаючим без шкоди для зносостійкості, яка важлива в умовах активного руху.

Світло. Шкарпетки для теплої погоди

Створені з мінімальною теплоізоляцією, шкарпетки з позначкою Light підходять як для теплого літа, так і для вологих умов. Внутрішня підкладка виготовляється м'якою і часто включає волокна бамбукового шовку, який забезпечує ногам сухість і комфорт в теплу пору року.

Водонепроникні шкарпетки Dexshell мають плоскі шви, що запобігають появі почервоніння на шкірі, а також еластичні ущільнювальні вставки в зоні пальців, п'ят і підйому. Вироби підходять для виїздів на пікнік, вечірніх прогулянок з собакою і пробіжок під моросящим літнім дощем.

З найбільш популярних моделей: шкарпетки Dexshell Thermlite, Dexshell Coolvent Lite і гетри Шкарпетки для екстремальних видів спорту Dexshell. Вони користуються попитом у велосипедистів, рибалок і мисливців в умовах, де підвищена волога.

Середня вага. Всепогодні шкарпетки

Вироби з категорії Mid Weight забезпечують ідеальний баланс між повітропроникністю і теплозберігаючим властивістю. Такий одяг може мати включення мериносової вовни для активного відведення вологи з шкіри і підтримки оптимального рівня теплоізоляції. Подібні шкарпетки є універсальним аксесуаром, який підходить для носіння в демісезон: від прохолодної весни до теплої осені.

Як і всі вироби бренду, шкарпетки, віднесені в категорію Mid Weight, мають повну водонепроникність завдяки тонкій мембрані Porelle в якості середнього шару. Вона не перешкоджає виведенню поту зсередини вироби в зовнішній шар, при цьому виступаючи бар'єром для проникнення вологи всередину. Це дозволяє використовувати шкарпетки в будь-яку погоду, не боячись попадання на них дощу і бруду.

До даної категорії відноситься ряд моделей, включаючи шкарпетки Ходьба по пересіченій місцевості Dexshell, Трекінг Dexshell і Dexshell Coolvent. Вони незамінні для поїздок на роботу в дощовий день, під час полювання або риболовлі, подорожей і катання на велосипеді.

Важка Вага. Шкарпетки для холодної погоди

Шкарпетки типу Heavy Weight випускаються з ущільненого матеріалу, який захищає тіло від холоду і вологи. Внутрішній шар відрізняється м'якістю і допомагає зберігати виробляється тілом тепло, вловлюючи і утримуючи його в мікрокапсулах в волокнах тканини.

Такий одяг є необхідною частиною спорядження професійних спортсменів, які захоплюються зимовими видами спорту, мисливців, шанувальників зимової риболовлі і захоплених любителів активного проведення часу на природі в холодну пору року. Моделі категорії Heavy Weight мають середню або високу довжину, яка покриває ключові м'язи і суглоби ніг для запобігання їх застуди. Це шкарпетки Dexshell Hytherm Pro, гетри Dexshell Вбрід і Dexshell долає половину шляху вбрід.

Гірське сходження, подорож в новорічні канікули або катання на сноуборді – це ідеальні умови, щоб використовувати шкарпетки Heavy Weight.

Як працюють водонепроникні шкарпетки Dexshell?

Незважаючи на давнє існування водонепроникного білизни, багато користувачів досі ставляться до нього з підозрою і вважають за краще вибирати одяг з 100% натуральних матеріалів. Однак водонепроникні речі мають ряд переваг перед більшістю застарілих матеріалів натурального походження.

Конструкція одягу

Все починається з конструкції шкарпеток Dexshell, яка зібрана подібно конструктору. В її основі знаходиться тришаровий матеріал з обов'язковою мембранної прошарком, що захищає тіло від вологи. Такий виріб краще захищає тіло від негоди, ніж звичайна пара шкарпеток, а головне – не промокає і зберігає ноги сухими незалежно від інтенсивності фізичного навантаження.

Кожен шар має свої функції:

  • Внутрішній шар виготовляється з м'яких волокон, які дбайливо торкаються шкіри, зводячи до мінімуму ризик появи мозолів. Він також активно вбирає в себе піт, щоб нога залишалася сухою і теплою.
  • В якості середнього шару виступає мембрана Porelle англійського виробництва, яка є бар'єром для попадання води і бруду всередину шкарпеток.
  • Зовнішній шар забезпечує одязі зносостійкість. Він виготовляється з міцних і еластичних волокон, на яких не утворюються дрібні зачіпки і затягування.

водонепроницаемые носки Dexshell

Спеціальні технології та матеріали

Деякі водонепроникні шкарпетки Dexshell включають до складу спеціальну тканину Coolmax, яка спочатку була розроблена для використання в одязі для спортсменів, але знайшла застосування і в аксесуарах для повсякденного носіння. Основне завдання технології Colmax-активне потовідведення з шкіри людини. Матеріал, як губка, вбирає всю вологу і виводить її в верхній шар, де вода швидко випаровується.

Шкарпетки для холодної погоди часто включають волокна Primaloft - утеплювач американського виробництва, який володіє ідентичною гусячому пуху м'якістю, але зберігає функцію теплозбереження навіть в мокрому стані.

Шерсть мериноса є одним з натуральних складових шкарпеток бренду. Її особливість полягає в поєднанні ряду корисних характеристик, властивих різним типам матеріалів:

  • природні теплозберігаючі властивості і здатність регулювати температуру всередині виробу: шерсть зберігає тепло в холодну погоду і охолоджує шкіру в літній сезон;
  • самий м'який тип вовни, який не колеться і не викликає почервоніння на шкірі;
  • антибактеріальний ефект досягається за рахунок воскоподібного ланоліну, який покриває кожне волокно вовни;
  • швидке відведення вологи з шкіри завдяки пористості волокна.

Спеціальне волокно Представляти - інноваційний матеріал, створений на хвилі зростання інтересу до одягу з переробленої сировини. У його виробництві використовуються побутові відходи з пластику, що знижує обсяг сміття, який щорічно потрапляє в Світовий океан. Матеріал використовується в різних моделях шкарпеток і нічим не відрізняється від звичайних синтетичних волокон.

водонепроницаемые носки Dexshell

Чим унікальні водонепроникні шкарпетки Dexshell?

Перевага одягу Dexshell полягає в водонепроникності, яка розширює області застосування аксесуарів, при цьому забезпечуючи користувача головним: комфортом і захистом від мозолів.

Якщо бігун носить звичайні шкарпетки і наступає в бруд або калюжу під час тренування, волога миттєво проникає всередину взуття і мочить носок. В результаті нога швидко стає вологою, що загрожує появою пухирів, а також застудою м'язів і суглобів. Щоб цього не відбувалося, важливо використовувати спеціалізовані Аксесуари для спорту, які позбавляють користувача від вологи, мінімізують тертя матеріалу об шкіру і перешкоджають розмноження на ній бактерій.

Перед тим, як вибрати шкарпетки, також важливо визначитися з умовами, в яких вони будуть використовуватися: трекінговий костюм повинен бути доповнений похідними шкарпетками з високою посадкою, які мають безшовну конструкцію і щільно сідають по нозі, для літньої пробіжки досить тонких шкарпеток з довжиною трохи вище щиколоток, а для риболовлі не обійтися без високих шкарпеток або гетр, які забезпечують максимальний захист ніг від вологи. Залежно від сфери використання варто вибирати конкретну модель шкарпеток.

Часті питання про водонепроникні шкарпетки

  1. Чи справді водонепроникні шкарпетки працюють?

Так, вони забезпечують 100% захист за рахунок спеціальної тришарової конструкції і використання високоякісних матеріалів, відразливих вологу і забезпечують комфорт при носінні протягом дня.

  1. Чи зручні водонепроникні шкарпетки?

Так, їх внутрішній шар має підвищену м'якість, щоб на шкірі не з'являлися мозолі, а ноги залишалися теплими.

  1. Як прати водонепроникні шкарпетки?

Через специфіку конструкції водонепроникна білизна вимагає особливого догляду. Його не можна прати разом зі звичайними речами. Для цього краще скористатися спеціальними засобами для прання одягу, які не містять агресивних реагентів в складі, і вдаватися тільки до ручного прання, щоб температура води не перевищувала 40°C. сушити такий одяг потрібно далеко від джерел тепла, щоб не пошкодити тонку мембрану.

  1. Де купити водонепроникні шкарпетки?

Незважаючи на велику кількість варіантів водонепроникного одягу, реальний захист від вологи забезпечують тільки вироби декількох великих виробників, якість продукції яких перевірено часом. Компанія Dexshell існує на ринку більше 10 років, і її одяг продається в різних країнах світу. Це показник якості та довіри споживачів, серед яких є відомі азіатські та європейські спортсмени. Тому ми рекомендуємо купувати продукцію Dexshell на Dexshell.com.ua - офіційному сайті, що представляє компанію на території України.

Написати коментар