UA | RU
Контактна інформація
Київ

Шкарпетки DexShell для бігу: ідеальний вибір для активних

Рух — це життя, і якщо біг — ваша пристрасть, то ви точно знаєте цінність зручному екіпіруванню. Комфорт спортсмена складається з дрібниць, і це не лише дихаючий комплект одягу та амортизувальні кросівки. Не останню роль відіграють і якісні шкарпетки, які облягають ноги, подібно до другої шкіри, наповнюючи кожен крок впевненістю на шляху до поставленої цілі.

Спортивні шкарпетки DexShell — справжня знахідка для тих, хто прагне до максимальної свободи рухів та захисту ніг від негоди. Поєднуючи інноваційні матеріали, об'єднані за запатентованими технологіями, вони створені для тих, хто не звик зупинятися ні перед чим для досягнення нових рекордів.

Хочете бігати в задоволення та забути про дискомфорт? Ми розповімо про особливості шкарпеток DexShell для занять спортом та поділимося добіркою найкращих моделей для активного способу життя.

Шкарпетки DexShell для бігу: ваш ідеальний вибір для активного життя

Що робить шкарпетки DexShell особливими для занять спортом? Є кілька секретів: це матеріали та технології.

Якщо говорити про матеріали, це переважно синтетичні волокна (іноді натуральні, як тепла мериносова вовна, яку додають у зимові шкарпетки чоловічі та жіночі), і докладно про них можна дізнатися у нашому огляді. Особливість аксесуарів DexShell полягає в тому, що до складу додаються волокна відразу кількох типів: поліестер, нейлон, еластан тощо. Поєднання їхніх позитивних властивостей наділяє вироби еталонними характеристиками, що доповнюють одна одну. У такий спосіб шкарпетки виграють у функціональності та показниках міцності в аналогів з моноскладом, особливо з бавовни.

Але це ще не все. Більшість моделей від DexShell мають тришарову структуру з прошарком з мембрани Porelle. Саме вона наділяє вироби ключовою властивістю, якою не можуть похвалитися шкарпетки інших виробників, — здатністю відштовхувати вологу ззовні. Як це працює? Мембрана виглядає як тонка плівка з дрібними порами; досить великими, щоб безперешкодно виводити піт зі шкіри у верхній шар і не порушувати циркуляцію повітря, але надто маленькими, щоб краплі води могли проникнути всередину та намочити ноги. Ефективність мембрани зберігається протягом щонайменше 8 годин прямого контакту з водою. Це означає, що ви можете бігати під час зливи й по калюжах: навіть якщо кросівки будуть наскрізь мокрими, внутрішній шар шкарпеток і ваші ноги все одно будуть сухими.

Що ж до застосовуваних технологій, то серед них лише запатентовані методи:

  • Dextretch. Скріплення шарів тканини за допомогою мікроточкового з'єднання для запобігання розшарування.
  • Dexfuze. Збереження еластичності тришарового матеріалу, щоб уникнути здавлювання кінцівок під час носіння шкарпеток.
  • Dexlock. Суть полягає в доповненні крою шкарпеток еластичними манжетами, які щільно облягають тіло, не даючи бруду та краплям води потрапити всередину виробів через їхню верхню частину.

Спортивні, як і трекінгові шкарпетки, можуть створюватися з використанням однієї або декількох технологій залежно від основної області використання та бажаного ефекту, задуманого виробником.

Чому важливо вибрати правильні шкарпетки для бігу?

Біг — це динамічне навантаження на м'язи, і кожна помилка, зокрема при підборі екіпірування, може спричинити неприємні наслідки у вигляді розтягувань. Хоча шкарпетки не здатні запобігти появі серйозних травм, вони слугують іншій, не менш корисній цілі — захисту від низки негативних факторів (зовнішніх і не тільки), що зводить до мінімуму ризик не лише дискомфорту, а й загрози здоров'ю загалом.

  • Запобігання натиранням. Неправильно підібрані шкарпетки можуть скочуватися по нозі, викликаючи появу мозолів та натирань. Спеціалізовані шкарпетки, такі як DexShell, розроблені з урахуванням цих нюансів: вони щільно облягають ногу завдяки еластичним матеріалам та щільним манжетам, забезпечуючи надійну посадку під час активного руху.
  • Регулювання вологи. Під час бігу ноги неминуче пітніють, а вологе середовище створює сприятливі умови для розвитку бактерій і, як наслідок, неприємного запаху. Але це ще не все: мокрі шкарпетки збільшують ризик натирання шкіри та втрати тепла за холодної погоди. Бренд DexShell розвʼязав цю проблему використанням волокон, що абсорбують піт і виводять його у зовнішній шар, підтримуючи ноги сухими протягом усього дня.
  • Захист від води. Волога здатна нашкодити імунітету під час спортивних пробіжок у негоду. Для захисту ніг у шкарпетках DexShell використовується водонепроникна мембрана Porelle, яка виконує функцію захисного шару, що відштовхує воду.
  • Підтримка м'язів. Високі шкарпетки середньої та високої щільності надають компресійний ефект, який сприяє покращенню кровообігу та зниженню втоми ніг. Це також допомагає зменшити вібрацію у м'язах під час бігу.
  • Температурний контроль. Залежно від погодних умов, неправильні шкарпетки можуть спричинити перегрівання або переохолодження ніг. У спеку вони можуть посилити потовиділення, а в холод — не забезпечувати достатнє утеплення. Технологічні матеріали в шкарпетках DexShell, зокрема висококласна вовна мериноса, підтримують оптимальну температуру ніг: у теплий сезон вони забезпечують достатню повітропроникність, запобігаючи випріванню шкіри, а в холодний — утримують природне тепло, не даючи кінцівкам замерзнути.

Важливим фактором є й довговічність, якою можуть похвалитися водонепроникні шкарпетки чоловічі та жіночі. У їхньому виробництві використовуються поліестер та еластан з високою еластичністю та стійкістю на розрив, тому вироби витримують постійні навантаження та активне використання, не втрачаючи своїх властивостей. Як результат, вкладення в спеціалізовані шкарпетки означає, що вам не доведеться регулярно витрачатися на нову пару через зношування.

Огляд шкарпеток DexShell для бігу

Бігові шкарпетки діляться на категорії щодо сезонності: тонкі, дихаючі моделі для літнього періоду та щільніші аналоги з підвищеними теплозберігаючими властивостями для носіння в холоди.

Нижче представляємо нашу добірку найкращих шкарпеток DexShell, адаптованих під носіння в різних погодних умовах.

DexShell Running Lite

Універсальні шкарпетки середньої довжини та щільності можна носити як влітку, так і в демісезон за температури повітря від 5°C до 20°C.

Особливість моделі — включення до складу пряжі DriFil, яка працює як провідник для вологи з внутрішнього у зовнішній шар і у такий спосіб виконує антибактеріальну функцію (адже грибки та бактерії просто не можуть розмножуватись у сухому середовищі).

DexShell Ultra Thin Crew

Модель доступна в 4 колірних варіантах: нейтральні відтінки для чоловіків та аналоги з барвистим дизайном, що підходять як шкарпетки жіночі.

Головна відмінність цих шкарпеток від попередніх полягає у наявності у складі бамбукового волокна. Крім швидковисихних властивостей, цей тип волокна виділяється гіпоалергенністю, тому пара таких шкарпеток підійде власникам чутливої шкіри.

DexShell Running

Ще одні тришарові шкарпетки, цього разу з висотою до щиколотки — найпопулярніший варіант серед бігунів.

Склад внутрішнього шару доповнений пряжею Drirelease, що створюється за особливою технологією з додаванням ниток синтетичного та натурального походження. В результаті виходить легкий матеріал, який випаровує накопичену вологу в 4 рази швидше за бавовну, зберігаючи ноги сухими на триваліший період.

Як правильно доглядати за шкарпетками DexShell?

З урахуванням наявності мембранного шару у водонепроникних шкарпетках, ці вироби вимагають особливого догляду.

Під час прання дотримуйтесь цих простих правил, щоб зберегти цілісність та функціональність шкарпеток:

  1. Періть шкарпетки вручну у воді кімнатної температури та використовуйте мийні засоби для мембранного одягу.
  2. Після прання не викручуйте вироби.
  3. Сушіть шкарпетки в розправленому положенні вдалині від прямих джерел тепла. Щоб прискорити висихання, просушіть вироби спочатку на вивороті, потім з лицьового боку.

Як складати шкарпетки з мембраною після прання? Тут все набагато простіше. Мембранний одяг потрібно зберігати у розправленому вигляді, бажано у горизонтальному положенні. Таким чином виключається ймовірність передавлювання та пошкодження мембрани.

Товари новини

Написати коментар