UA | RU
Контактна інформація
Київ

Шкарпетки Dexshell для повсякденного взуття: як зробити кожен крок легким та приємним

Якщо потрібні нові шкарпетки, більшість просто купує упаковку в найближчому супермаркеті, не замислюючись про склад матеріалу та його якість. Чи знайома вам ця ситуація? Напевно. Але чи правильний цей підхід? Не зовсім.

Шкарпетки - це не просто предмет одягу. Вони виконують гігієнічну та захисну функції, зберігаючи здоров'я ніг у повсякденному житті. І щоб аксесуари не підводили у відповідальний момент, до їх вибору потрібно підходити з особливою ретельністю.

Що краще для щоденного носіння: звичайні або водонепроникні шкарпетки Dexshell? Це перше логічне питання, яке виникає у голові кожного, хто тільки знайомиться з асортиментом мембранного одягу. У нашому огляді ми розповімо про відмінності цих типів виробів, щоб полегшити вам вибір.

Що робить шкарпетки Dexshell особливими?

Перед тим, як розібратися в перевагах водонепроникних шкарпеток, важливо зрозуміти, що робить їх особливими. Секрет дуже простий, і він полягає в особливій структурі матеріалу, що складається з трьох шарів:

  • Внутрішній шар. Приємний на дотик матеріал, який дбайливо обволікає м'якістю чутливу шкіру стоп.
  • Середній шар. Мембрана Porelle виробництва Великобританії. Це тонка плівка, що робить одяг водонепроникним без шкоди для повітропроникності (мікропориста структура мембрани пропускає достатньо повітря, щоб ноги не потіли під час тривалого носіння шкарпеток).
  • Зовнішній шар. Гладкий матеріал, що наділяє вироби стійкістю до зношування та появи зачіпок. Він також демонструє еластичність, забезпечуючи зручну посадку на нозі без ефекту здавлювання.

Шари об'єднані за запатентованими технологіями таким чином, щоб матеріал не розшаровувався під час тертя об стінки взуття. Тканина також зберігає свої функції через безліч прань.

Рекомендується ручне прання з використанням спеціальних засобів для мембранних тканин. Температура води не повинна перевищувати 40°C.

Окремо варто виділити так звані шкарпетки-вкладиші, що зшиті з одношарового матеріалу без використання мембрани. У холодний сезон їх можна надягати під основну пару шкарпеток, щоб не дати ногам замерзнути, а в теплу пору року носити як окрему, повноцінну пару, яка захистить шкіру від натирання.

Переваги водонепроникних шкарпеток

Список повсякденного одягу може бути нескінченним. Спочатку ви купуєте стильний базовий комплект одягу, потім інвестуєте у куртку чи пальто за сезоном, а після - у зручне взуття. Тоді навіщо вам водонепроникні шкарпетки, коли вже є черевики чи кросівки?

Відповідей на це питання декілька, і всі вони мають критичне значення:

  1. Захист від вологи. Навіть найякісніше водонепроникне взуття є таким до того моменту, поки волога не досягає верху манжет. Вода та сніг, що потрапляють через верх взуття, призводить до миттєвого намокання ніг. Це спричиняє негативні наслідки у вигляді переохолодження та зниження імунітету, а також появи мозолів, які роблять ходу нестерпною. Ситуацію може врятувати пара водонепроникних шкарпеток із мембранним шаром, який відштовхує вологу та зберігає ноги сухими навіть у разі прямого контакту з водою.
  2. Боротьба зі шкідливими бактеріями та грибками. Вологе середовище створює сприятливі умови для розвитку бактерій, але мембранні шкарпетки дозволяють забути про цю проблему. Антибактеріальні властивості забезпечуються не тільки завдяки водовідштовхувальним якостям спеціалізованих шкарпеток. Їхній матеріал також швидко відводить зі шкіри надлишки поту, не залишаючи грибкам та бактеріям жодного шансу на розвиток у нігтьовій пластині та епідермісі.
  3. Легкий компресійний ефект. Щільна структура матеріалу в сукупності з якісною посадкою на нозі спричиняє компресійний ефект, підтримуючи м'язи стоп і гомілки у правильному положенні та вберігаючи від розтягувань під час руху.
  4. Різноманітність у використанні. Водонепроникні шкарпетки - це універсальні вироби, які можна носити як на повсякденній основі, так і під час активного дозвілля на природі.

Переваги водонепроникних шкарпеток над звичайними бавовняними моделями є незаперечними, проте існує одне важливе «але», яке важливо враховувати перед придбанням, а саме сезонність виробів.

Ця характеристика впливає на щільність матеріалу. Для носіння восени та взимку щільні шкарпетки не тільки забезпечують захист від вологи, а й сприяють збереженню природного тепла (для цього до складу одного з шарів зазвичай додають вовну мериноса). Але в повсякденному носінні, особливо в теплий сезон, такі моделі завдадуть більше шкоди, ніж користі. Тому важливо, щоб пара шкарпеток була виготовлена з дихаючих матеріалів, які запобігають випріванню шкіри.

Шкарпетки на кожен день: яку модель вибрати?

Бренд Dexshell займається виробництвом шкарпеток для різних потреб, зокрема для повсякденного носіння.

Ми зробили добірку моделей, які забезпечать вашим ногам комфорт як під час міських прогулянок та спортивних тренувань, так і під час активного відпочинку на природі.

Dexshell Ultra Thin Crew

Універсальний варіант середньої довжини підходить для носіння влітку та в міжсезоння. Крім класичних складових у вигляді поліестеру, поліаміду та еластану, у складі присутні бамбукове волокно та бавовна, що наділяють матеріал гіпоалергенними та дихаючими властивостями.

Дизайн шкарпеток доповнений тонкими манжетами. Вони запобігають скоченню виробів по нозі під час руху.

Модель доступна в чотирьох розмірах та різних відтінках.

Склад
Внутрішній матеріал 60% бамбукове волокно, 40% поліамід
Середній шар мембрана Porelle
Зовнішній матеріал 37% поліамід, 32% модал, 28% бавовна, 3% еластан

Dexshell Running Lite Socks

Як зрозуміло з назви, шкарпетки призначені спеціально для бігунів, проте корисні характеристики цієї моделі підійдуть й для тих, хто просто шукає комфорт для своїх ніг у повсякденному житті.

Тришарова структура матеріалу захищає стопи від вологи та бруду, а щільна посадка підтримує м'язи під час активного руху, запобігаючи появі розтягувань та мікротравм.

Головна ж особливість моделі - надщільні вставки в областях пальців і п'яти, які захищають шкіру від натирання.

Склад
Внутрішній матеріал 97% DriFil, 3% еластан
Середній шар мембрана Porelle
Зовнішній матеріал 71% поліамід, 19% поліестер, 5% еластан, 5% бавовна

Dexshell Dexdri Liner Socks

Це ті самі шкарпетки-вкладиші, про які ми розповідали раніше. Модель зшита з одношарового матеріалу, до складу якого входить три волокна: поліамід, еластан і пряжа Dextri, що характеризується нульовим поглинанням вологи. Ця якість сприяє тривалішому збереженню сухості стоп під час інтенсивних фізичних навантажень.

Матеріал шкарпеток не вбирає неприємні запахи, а середня довжина, що покриває гомілку до середини, підтримує всі ключові м'язи, подібно до компресійного одягу.

Склад
Одношаровий матеріал 80% пряжа Dextri, 15% поліамід, 5% еластан

Весь актуальний асортимент одягу компанії Dexshell представлений в онлайн-магазині офіційного дистриб'ютора Dexshell Україна.

Товари новини

Написати коментар