UA | RU
Контактна інформація
Київ

Одяг Dexshell для велосипедистів: коли зима – не привід прибирати велосипед

Велосипед-ключова, але не єдина річ, яка вимагає особливої уваги при виборі спорядження для заняття велоспортом і простих велопрогулянок. Багато несправедливо відсувають покупку правильної одягу на другий план, оскільки її вартість вище, ніж ціна речей з простих матеріалів. Ви запитаєте: "Навіщо платити більше?"і будете неправі, так як, на відміну від звичайного одягу, спеціалізовані Аксесуари для велосипедистів мають ряд унікальних характеристик:

  • Зносостійкість. Велоспорт-це постійний рух, тому річ повинна переносити підвищене тертя, яке неминуче виникає при інтенсивних фізичних навантаженнях. Для цього Одяг для велоспорту шиється з щільних і еластичних матеріалів, які не збиваються в купу і не перетираються.
  • Здатність відводити піт з шкіри. Звучить як щось з області фантастики, проте одяг для велоспорту дійсно здатна зберігати шкіру сухою за рахунок активного потовідведення. У той час, як прості шкарпетки промокнуть наскрізь через пару годин активної велопрогулянки, спеціалізовані Аксесуари вбирають надлишок вологи з поверхні шкіри і виводять її назовні, що не тільки зберігає тіло сухим, але і перешкоджає появі неприємних запахів.
  • Продуманий крій. Одяг для велоспорту сидить, як друга шкіра. Це не тільки покращує аеродинаміку, але і підвищує комфорт в цілому: одяг не сповзає, не тре, захищає ключові області тіла від пошкоджень під час падіння, а в деяких випадках навіть зменшує вібрацію керма, роблячи поїздку на велосипеді ще приємніше.


Особливого підходу вимагає вибір зимового одягу для їзди на велосипеді, оскільки низька температура повітря вносить свої корективи у вимоги до екіпіровки для велосипедиста. Торгова марка Dexshell спеціалізується на виробництві водонепроникного одягу і в тому числі — одягу для велосипедистів, розрахованої на різні сезони. У нашому огляді ми розповімо про актуальні товари бренду, якщо не хочеться ставити своє захоплення велоспортом на паузу через настання холодів.

Зимовий комплект одягу Dexshell для велосипедистів

Підшоломник Dexshell Skull Cap

Крім очевидного комфорту, який дарує м'яка фактура тканини, підшоломник необхідний для гігієни: аксесуар вбирає в себе весь піт, перешкоджаючи розмноженню на шкірі шкідливих бактерій, а також позбавляє необхідності чистити шолом після кожної велопрогулянки. Підшоломник Dexshell має ще одну цікаву особливість-склад матеріалу, який включає в себе мембрану Porelle і робить виріб повністю водонепроникним.


Мембрана Porelle-один з ключових матеріалів у складі більшості виробів Dexshell. Вона має низку характеристик, які притаманні тільки їй в силу особливості виробництва:

  • ультралегкий вага;
  • безшумність;
  • повітропроникність;
  • зносостійкість і еластичність;
  • водонепроникність.

Підшоломник Dexshell має наступний склад матеріалу:

  • Внутрішній шар — микрофлис. Ультрам'який матеріал, який регулює комфортну температуру всередині виробу. Підкладка з мікрофлісу швидко відводить вологу з шкіри і зберігає її сухою. При цьому матеріал невибагливий у догляді: він легко очищається, швидко сохне і не втрачає своєї форми.
  • Середній шар-мембрана Porelle. Тонка поліпропіленова Плівка виступає бар'єром для проникнення вологи всередину вироби. В результаті голова залишається сухою навіть при поїздці на велосипеді в проливний дощ і снігопад.
  • Зовнішній шар-сітчастий поліестер. Незважаючи на тонкість, сітка відрізняється високою міцністю, а головне — забезпечує підшоломнику повітропроникність, щоб шкіра голови не пріла при тривалому носінні вироби разом з шоломом.

Відразу потрібно обмовитися, що підшоломник Dexshell не зігріває голову і має 1 бал з 5 за тепловою шкалою.

Суть дії підшоломника в іншому: він адаптується під поточну температуру повітря, щоб забезпечити користувачеві комфорт. Коли стовпчик термометра прагне до нуля, підшоломник запобігає втраті тепла, яке виробляє тіло, а в літню пору — вбирає в себе надлишки поту. Крім того виріб захищає голову від промокання під час дощу і снігу — корисна особливість, особливо якщо негода застала зненацька далеко від будинку.

Особливість:

  • підшоломник-шапка, який повністю закриває голову, лоб і вуха;
  • виготовлений з тришарового матеріалу, включаючи мембрану Porelle;
  • забезпечує комфортну температуру всередині виробу незалежно від температури повітря;
  • не промокає і залишає голову сухою незалежно від погоди;
  • виводить піт з поверхні шкіри і має гарну повітропроникністю;
  • запобігає появі подразнень після тривалого носіння шолома;
  • підходить для використання цілий рік.

Рукавички Dexshell Arendal


Якщо влітку і в демісезон головне завдання рукавичок для велосипедиста — захист долонь від натирання і отримання травм в разі падіння, то в зимовий період даний аксесуар повинен додатково зігрівати велосипедиста при низькій температурі повітря і захищати від холодних протягів. Для цих цілей бренд Dexshell випустив новинку-рукавички Dexshell Arendal, які крім перерахованих вище властивостей також володіють повною водонепроникністю, завдяки своїм складом:

  • Внутрішній шар-95% волокно Thermolite, 2% нейлон і 1% еластан. Синтетичне волокно Thermolite виробляється за запатентованою технологією Dupont. Воно вважається одним з кращих утеплювачів для спеціалізованого одягу, прототипом якого є хутро білого ведмедя. Thermolite-термоізоляційний матеріал з порожнистими волокнами, які збільшують швидкість відведення вологи з шкіри в зовнішній шар і зберігає природне тепло тіла в суворих умовах. Він особливо ефективний, коли використовується в якості внутрішнього шару разом з включенням нейлону і еластану, які додають матеріалу пружності і більшої міцності.
  • Середній шар-мембрана Porelle. Повністю водонепроникний шар, який захищає виріб від промокання, а руки — від переохолодження внаслідок впливу вологи.
  • Зовнішній шар-98% нейлон і 2% еластан. Головне завдання даного шару-забезпечити рукавичок міцність і захистити руки від порізів і інших механічних пошкоджень в разі падіння. Волокна нейлону легко очищаються від забруднень, зберігають форму і не пропускають холодне повітря всередину виробу. Еластан додає рукавичкам еластичності, завдяки чому вони комфортно сидять на руці без відчуття здавлювання.
  • Манжети-неопрен. Неопрен є рідкісним типом матеріалу, який здатний благотворно впливати на організм людини. Він відрізняється міцністю і щільно фіксує рукавички на руці, за рахунок чого досягається ефект мікромасажу, який прискорює кровообіг і не дає рукам замерзнути. Крім того неопрен відноситься до екологічних матеріалів, чиї волокна не викликають роздратування і алергічної реакції.
  • Утеплювач-PrimaLoft Gold. Лінійка утеплювачів із серії PrimaLoft Gold вважається кращою в асортименті однойменної компанії. Вона здатна утримувати тепло навіть у вологому середовищі і найчастіше використовується в спеціалізованому одязі для спортсменів, оскільки при своїх відмінних теплоізоляційних властивостях має легку вагу.

Водонепроникні рукавички Dexshell Arendal виготовлені спеціально для велосипедистів, про що говорить не тільки склад, але і крій вироби з ущільнювальними вставками в зоні п'ясткових кісток і долонь. Вони захищають суглоби від переохолодження і виступають додатковим захистом ключових областей рук на випадок виникнення травмонебезпечної ситуації.

Модель призначена для носіння в холодний сезон і оцінюється на 4 бали з 5 згідно з тепловою шкалою.

Особливість:

  • щільні рукавички, які призначені для використання в зимовий сезон;
  • випускаються в чотирьох розмірах;
  • виготовлені з тришарового матеріалу, включаючи волокно Thermlite і мембрану Porelle;
  • повністю водонепроникна структура тканини, яка залишає руки сухими навіть при безпосередньому контакті з водою;
  • мають ущільнювальні вставки на долоні і в зоні п'ясткових кісток для додаткового захисту на випадок падіння;
  • щільно фіксуються на руці за рахунок манжетів з липучками.

Водонепроникні шкарпетки Dexshell

Теплі ноги-одне з головних вимог до одягу на зимовий сезон, оскільки від цього безпосередньо залежить комфорт і здоров'я. Для простих прогулянок на свіжому повітрі можна купити стандартні моделі шкарпеток Dexshell з включенням вовни мериноса і мембрани Porelle в якості прошарку, які ефективно зберігають тепло і відштовхують вологу. Але для занять спортом, зокрема велоспорту, краще звернути увагу на спеціалізовані моделі, які крім складу відрізняються особливим кроєм з вставками в зонах стопи і гомілки. Дані вставки виконують підтримуючу функцію для ключових м'язів і сухожиль, включаючи ахіллове сухожилля, малогомілкову м'яз і литковий м'яз, на які припадає основне навантаження під час активного руху.

У лінійку шкарпеток Dexshell для спортсменів входить ряд моделей з різною довжиною і сезонністю. Для катання на велосипеді в осінньо-зимовий період підійдуть такі моделі:

Водонепроникні шкарпетки Dexshell Trekking

Шкарпетки Dexshell Trekking-одна з хітових моделей бренду, яка підходить для занять спортом як в демісезон, так і в зимовий період. Виріб пошитий за спеціальною технологією з використанням плоских швів, які не натирають шкіру і не викликають дискомфорт. Склад матеріалу також порадує тих, чиї ноги постійно мерзнуть на холоді:

  • Внутрішній шар-38% шерсть мериноса, 38% акрил і 24% нейлон. Шерсть мериноса-ще одна ключова складова багатьох зимових аксесуарів Dexshell нарівні з мембраною Porelle. Це самий м'який вид вовни, який крім відмінної терморегуляції дарує ногам сухість: він вбирає близько 30% вологи від власної маси, тим самим зберігаючи комфортну температуру тіла. Додавання акрилу і нейлону робить шар міцним і допомагає утримувати первісну форму.
  • Середній шар-мембрана Porelle. Він гарантує захист від промокання виробу в будь-яку погоду і не втрачає своїх властивостей при багаторазових праннях.
  • Зовнішній шар-98% нейлон і 2% еластан. Щільний шар, який, незважаючи на свою еластичність, має високу міцність і зносостійкість. В області пальців і п'ят шар додатково ущільнений вставками, які продовжують термін служби виробу.

Для більшого комфорту в водонепроникних шкарпетках Dexshell Trekking передбачені еластичні гумки, які не дають виробу сповзати по нозі під час руху і запобігають потраплянню води через краї шкарпеток всередину в разі катання на велосипеді під час дощу.

Дана модель оцінюється на 4 бали з 5 за тепловою шкалою за рахунок хорошого утримання тепла всередині.

Особливість:

  • високі шкарпетки для спортсменів;
  • доступні в чотирьох розмірах від S до XL;
  • пошиті з тришарового матеріалу з включенням вовни мериноса і мембрани Porelle;
  • мають ущільнювальні вставки в зоні пальців і п'ят, які підвищують зносостійкість моделі;
  • повністю водонепроникні і добре зберігають тепло;
  • пошиті з використанням плоских швів, які не натирають шкіру;
  • виконують функцію компресійного білизни, яке підтримує м'язи стопи і гомілки в тонусі;
  • фіксуються на нозі, завдяки еластичним резинкам;
  • підходять для носіння навесні, восени і взимку.

Водонепроникні шкарпетки Dexshell Thermlite

Ще одна новинка бренду, яка виготовлена з класичного для продукції бренду тришарового матеріалу з включенням мембрани Porelle. За тепловою шкалою модель оцінює на 2 бали з 5.

Виріб також може похвалитися внутрішнім шаром, який, як і шкарпетки Dexshell Trekking, на 38% складається з натуральної мериносової вовни.

Докладний огляд даної моделі можна прочитати у нашій статті.

Особливість:

  • щільні шкарпетки для занять спортом і повсякденного носіння;
  • доступні для покупки в чотирьох розмірах від 36 до 49;
  • відштовхують вологу і зберігають тепло всередині за рахунок мембрани Porelle і мериносової вовни в складі;
  • мають компресійним ефектом, фіксуючи ключові зв'язки і м'язи на нозі;
  • є ущільнені ділянки в зоні пальців і п'ят, на які виявляється підвищене навантаження під час руху;
  • широкі гумки не дають шкарпеткам сповзти під час руху;
  • призначені для носіння в зимовий період.

Водонепроникні шкарпетки Dexshell Wading


Найчастіше Велосипедні шкарпетки мають зменшену або середню довжину, щоб не сковувати рухи спортсмена. Але для катання на велосипеді в зимовий період не обійтися без шкарпеток з довжиною до середини гомілки і навіть вище, оскільки тільки такий виріб захищає м'язи від переохолодження і, як результат, від виникнення мікротравм і розтягувань. Водонепроникні шкарпетки Dexshell Wading-якраз така модель з висотою до коліна, яка підтримує м'язи ніг під час заняття спортом в зимовий сезон.

  • Внутрішній шар-90% акрил і 10% нейлон. Акрил відноситься до повністю гіпоалергенним матеріалами, які не викликають роздратування у людей з чутливою шкірою. Акрилові волокна можна порівняти з шерстю: вони не колються, зберігають тепло, навіть при температурі повітря до -30°C, і перешкоджають появі неприємного запаху, якщо шкарпетки носяться протягом усього дня. Разом з нейлоном акрил утворює міцний і м'який шар, який обволікає ноги і захищає їх від холодного вітру.
  • Середній шар-мембрана Porelle. У шкарпетках можна не боятися катання в дощ по калюжах — ноги залишаться сухими, завдяки водонепроникній плівці, яка не дає волозі проникнути нижче зовнішнього шару матеріалу.
  • Зовнішній шар-97% нейлон і 3% еластан. Високоміцний шар гарантує, що шкарпетки не порвуться при тривалому носінні, а ущільнювальні вставки захищають пальці і п'яти від появи мозолів.

Водонепроникні шкарпетки Dexshell Wading є одними з найтепліших виробів в асортименті: вони мають 5 балів з 5 за тепловою шкалою.


Шкарпетки підходять для носіння в особливо сильні морози, коли потрібно захистити ноги від холоду під час тривалої прогулянки на велосипеді.

Особливість:

  • щільні шкарпетки висотою до коліна;
  • підходять для носіння в зимовий період при особливо низьких температурах;
  • до складу входить мембрана Porelle, яка робить шкарпетки непромокальними, і м'який акрил для підвищеного комфорту під час носіння;
  • щільно облягають всю ногу, підтримуючи м'язи і сухожилля, і утримуються за рахунок еластичної гумки;
  • передбачені ущільнені вставки в зонах з підвищеним тертям під час руху.

Модель Wading також отримала свіже оновлення у вигляді шкарпеток Dexshell Wading Pro з амортизуючими підкладками з вовни мериноса і ущільнена вставка замість класичної гумки, яка перешкоджає попаданню води. Детальний огляд моделі тут.

Товари новини

Написати коментар