UA | RU
Контактна інформація
Київ

Спеціальні технології Dexshell, які роблять одяг водонепроникним

Дихаючі водовідштовхувальні матеріали надійно закріпилися в житті кожної сучасної людини, для якої активний спосіб життя — не просто слова, а життєве кредо. Волокна даного типу використовуються і в одязі Dexshell, головною властивістю яких є повна водонепроникність. Але для досягнення повноцінного ефекту гідроізоляції мало використання якісних матеріалів — шари необхідно правильно з'єднувати між собою, щоб їх характеристики доповнювали один одного. Для цього компанія Dexshell використовує у виробництві своїх виробів особливі технології, які наділяють водонепроникні шкарпетки Dexshell, рукавичка і шапки унікальними властивостями.

Структура матеріалу Dexshell

Одяг Dexshell, незалежно від типу виробу, виробляється з тришарового матеріалу, в якому кожен шар — це волокно з унікальним складом. Сенс даної технології простий: в залежності від призначення виробу (сезонність, тип активності) створюється три окремих шари з різними функціями, які об'єднуються в один матеріал за допомогою спеціальної технології, щоб уникнути втрати функціональності одного з шарів.

В кінці виробничого процесу виріб може бути доповнено:

  • ущільнювальними вставками в різних зонах, що робить аксесуар більш зносостійким, а у випадку з водонепроникними шкарпетками Dexshell-наділяє властивостями спортивного тейпа, підтримуючи і фіксуючи в правильному положенні ключові м'язи і сухожилля стопи;
  • еластичними вставками, які перешкоджають попаданню води і бруду всередину вироби.

Водонепроницаемая одежда Dexshell

Водонепроникність одягу Dexshell

Водонепроникність одягу бренду досягається за допомогою сукупності факторів, які включають в себе матеріали з водовідштовхувальною здатністю, функціональні доповнення, які не пропускають вологу ззовні і захищають окремі частини тіла від промокання і замерзання, а також спеціальні технології, за допомогою яких функціональні шари об'єднуються в одне і наділяють вироби унікальними характеристиками.

Про здатність одягу стійко переживати контакт з водою говорить Індекс водонепроникності:

  • <1000 мм — защита от осадков малой интенсивности;
  • 1000-2000 мм — захист від злив і снігопадів, в тому числі при сильних поривах вітру;
  • >2000 мм-повний захист від промокання незалежно від природних умов.

У випадку з одягом Dexshell водонепроникність виробів знаходиться на рівні від 2000 мм і більше в залежності від щільності матеріалу. При цьому водовідштовхувальні властивості не втрачають свою силу при багаторазових праннях, як це відбувається з одягом, яка виготовлена з використанням водовідштовхувального покриття (DWR).

Використовувані технології

Технология Dextretch

Декстретч

Об'єднання трьох різних шарів матеріалів в один - не найпростіше завдання, особливо якщо потрібно з'єднати абсолютно різні за своїми характеристиками волокна:

  • внутрішній шар з м'якою фактурою;
  • середній шар з пористою мембраною Porelle;
  • зовнішній еластичний шар з підвищеною зносостійкістю.

Технологія Dextretch успішно справляється з цим завданням, завдяки мікроточковому накладенню шарів один на інший. Таким чином матеріал не розшаровується при регулярному носінні одягу. Тканина вільно розтягується в чотирьох напрямках, забезпечуючи щільну і комфортну посадку, і швидко приймає початкову форму після зняття виробу.

Однак, незважаючи на зносостійкість, тришаровий матеріал, який зроблений за технологією Dextretch, має обмеження з прання і сушіння. Щоб зберегти вигляд і функціональність тканини, краще віддати перевагу ручному пранню і сушити вироби тільки в підвішеному стані при природній температурі повітря далеко від батареї та інших джерел тепла.

Технология Dextretch

Dexfuze

Часта проблема водонепроникного одягу-надмірне стягування тіла через високу щільність матеріалу і недостатню еластичність. Для уникнення виникнення відчуттів перетягування компанія Dexshell розробила в 2018 році технологію Dexfuse, яка дозволяє щільно з'єднувати шари матеріалу таким чином, щоб вони не ковзали один по одному і при цьому зберігали свою здатність розтягуватися.

Технологія швидко прижилася у виробах бренду, які зроблені з більш щільних шарів і призначені для носіння в зимовий період і демісезон. Вона дозволила робити матеріал більш еластичним без шкоди для структури тканини, яка тепер не норовить сповзти з тіла при активному русі. Тому водонепроникні рукавички Dexshell та інші аксесуари компанії підходять для використання під час занять спортом, активного відпочинку та полювання.

Технология Dextretch

Декшелл Декслок

Технологія Декс лок-нова розробка компанії, яка допомагає запобігти потраплянню вологи і пилу всередину виробу і використовувати його для занять спортом на відкритому повітрі, а також під час риболовлі та полювання, де є висока ймовірність контакту з водою.

Основа технології-еластична вставка, яка додається у верхню частину носка і виконує кілька важливих функцій:

  • збереження ніг сухими, завдяки щільному приляганню до тіла країв виробу;
  • міцна фіксація виробу на тілі, щоб уникнути його зісковзування під час активного руху.

Вставка виготовляється з синтетичного, гіпоалергенного матеріалу, який має високу повітропроникність і витримує багаторазове прання. Але для уникнення пошкодження манжета його краще прати при температурі не вище 40 градусів і не піддавати впливу підвищених температур під час сушіння.

Написати коментар