UA | RU
Контактна інформація
Київ

Тестуємо новинку сезону — шкарпетки-вкладиші Dexshell Dexdri Liner socks

2023 рік — період метаморфоз для компанії Dexshell. І мова йде не лише про зміну слогана, що тепер звучить як «Створено для стихій». Змін набагато більше, і вони полягають у переосмисленні асортименту, в якому з'явилися як удосконалені версії бестселерів бренду, так і нові моделі.

Саме на другій категорії товарів захотілося зупинитися докладніше цього разу, оскільки в ній є новинка — трекінгові шкарпетки Dexdri Liner socks, які цікаві тим, що в них відсутній мембранний шар, що є «головним героєм» складу більшості аксесуарів бренду.

Логічне питання: тоді як ця модель вписується в концепт водонепроникного одягу? Відповідь на нього ми вирішили знайти в цьому огляді та розібратися, наскільки це якісні шкарпетки порівняно з іншими моделями.

Перший погляд

Шкарпетки поставляються в картонному блістері, на якому вказано основну інформацію про продукцію. Тут є і QR-код, відсканувавши який можна перейти на офіційний сайт виробника та вивчити особливості водонепроникного одягу, і характеристики моделі. Зокрема прописано, що ці аксесуари можна носити як самостійну одиницю гардероба або одягати їх під фірмові мембранні шкарпетки, про що ми докладніше розповімо трохи пізніше.

Цікавим є склад матеріалу: 80% DEXDRI, 15% поліамід, 5% еластан. І якщо з двома останніми складовими все більш-менш зрозуміло, то на матеріалі Dexdri потрібно зупинитись докладніше.

Dexdri — це синтетична пряжа з поліпропіленових ниток, яка виробляється компанією Dexshell за запатентованою технологією.

Матеріал має 2 ключові особливості:

  1. Ефективне збереження тепла. Внаслідок щільного переплетення волокон пряжа запобігає швидкій втраті природного тепла. Від себе хочемо зазначити, що ця особливість працює й у зворотному напрямку, тобто у разі підвищення температури повітря пряжа починає віддавати надлишок накопиченого тепла, не даючи ногами перегрітися.
  2. Відведення поту зі шкіри. Ця «розумна» технологія є й в інших шкарпетках бренду. Її суть досить проста: під час надмірного потовиділення волога вбирається волокнами та виводиться на поверхню матеріалу, зберігаючи шкіру сухою. Звучить незвично, але це дійсно працює, у чому можна переконатися вже через кілька годин носіння виробів.

Заглиблюючись у специфіку пряжі, можна провести паралель з натуральною вовною, яка також ефективно зберігає тепло та має вологовідвідні властивості. Однак у натурального аналога є суттєві недоліки: мала міцність і вибагливість у догляді, що є серйозною проблемою в одязі для туризму, коли немає можливості забезпечити повноцінний та якісний догляд за спорядженням. У цьому плані синтетична пряжа явно виграє у натурального конкурента, при цьому не поступаючись йому в м'якості, яку можна порівняти за відчуттями навіть із шовком.

Враження після носіння

Щодо довжини шкарпетки Dexshell Dexdri Liner socks доходять до середини литок, утримуючись на тілі за допомогою еластичних манжетів завширшки трохи більше ніж 2 см. Фіксація досить щільна. Вона забезпечує підтримку литок, зменшуючи вібрації у м'язах при активному русі, тому модель підходить як для тривалих переходів під час піших походів, так і для бігових тренувань.

Тканина тонка, приємна на дотик та ідеально гладка, що запобігає появі дрібних зачіпок під час носіння. В області склепіння стопи та щиколотки матеріал має ребристу поверхню для кращого прилягання.

У перші хвилини носіння можна не помітити суттєвої різниці між цими виробами та звичайними носками, проте вона стає очевидною через кілька годин безперервного носіння.

  • Матеріал не пропускає холодний вітер. Шкарпетки носилися протягом декількох днів за температури повітря від +15°C до 0°C. За цей час у ногах зберігалося комфортне тепло, у тому числі у вітряну погоду.
  • Наприкінці дня стопи залишалися сухими. Зазвичай під час довгого носіння шкарпеток на шкірі з'являється піт, але не в цьому випадку. Надвечір стопи залишилися сухими без жодного натяку на дискомфорт.
  • Відсутній неприємний запах. За час носіння на матеріалі не з'явилося неприємних запахів, що дозволяє зробити висновок про антибактеріальні властивості синтетичних волокон.

Цікаво, що ці трекінгові шкарпетки можна купити як окремо, так і на додаток до моделей з мембраною. У цьому випадку вони перетворюються на шкарпетки-вкладиші, які надягаються під основну пару шкарпеток, абсорбуючи піт, що виділяється тілом, і виводячи вологу в багатошаровий матеріал основної пари.

Гладкість матеріалу разом із щільною посадкою також мінімізує ризик натирання шкіри. Тканина облягає ногу немов друга шкіра, але без зайвого стискання, зберігаючи рухливість пальців.

Важливо відзначити, що Dexshell Dexdri Liner socks не є водонепроникними шкарпетками. У разі носіння разом із мембранними виробами вони виконують допоміжні функції, прискорюючи процес відведення поту зі шкіри, запобігаючи появі натертостей та підвищуючи захист ніг від холоду (з чим вони впорюються на «ура»).

Підбиваємо підсумки

Модель Dexdri Liner socks має нейтральний дизайн, тому це одночасно й універсальні жіночі, й міцні чоловічі шкарпетки, які можна носити у різних ситуаціях: піший похід у гори, полювання чи риболовля, спортивні тренування на свіжому повітрі.

Хоча шкарпетки не є водонепроникними, вони добре справляються із захистом від протягів та збереженням природного тепла, що особливо відчувається в сиру та вітряну погоду. Завдяки щільній посадці шкарпетки фіксують м'язи в правильному положенні та за відчуттями навіть покращують кровообіг, подібно до компресійних моделей, тому турист або спортсмен точно оцінять переваги цих виробів.

Як носити аксесуари (як самостійну пару або в поєднанні з мембранними виробами) — кожен вирішує самостійно. Проте хочеться зауважити, що ці шкарпетки будуть особливо актуальні для тих, у кого вже є водонепроникне взуття з мембраною. У такому разі можна заощадити на купівлі дорогих мембранних шкарпеток, придбавши цю модель, ціна якої відчутно нижча, а функціонал ідентичний аналогам з мембрани, за винятком водовідштовхувальних характеристик.

З недоліків: через тиждень носіння в ділянці п'яти та кісточок пальців, які труться об внутрішні стінки взуття під час руху, з'явилися невеликі ковтунці. З іншого боку, це неминуче під час носіння будь-яких шкарпеток, до того ж у цьому випадку кількість ковтунців настільки мінімальна, що їх ледве помічаєш.

Чи радимо ми шкарпетки Dexshell Dexdri Liner socks? Неодмінно. Особливо якщо ви ведете активний спосіб життя. Міцний та гладкий матеріал не деформується та захищає від мозолів, щільне переплетення ниток забезпечує комфортне носіння без переохолодження ніг, а здатність волокон відводити піт зі шкіри зберігає стопи сухими протягом дня.

Розширити можливості цієї моделі здатні вироби з мембраною. Купити трекінгові шкарпетки в Україні подібного типу можна в інтернет-магазині Dexshell Україна, який є офіційним дистриб'ютором продукції бренду.

Товари новини

Написати коментар